Bölge Haber Girişi : 13 Temmuz 2010 13:14

Sıcak havalar bunaltıyor!..

Sıcak havalar bunaltıyor!..
Yaz mevsimin yaşandığı şu günlerde sıcaklıklar gün geçtikçe artıyor. Sıcak havaların etkisinden kurtulmak ve güneşin etkisini azaltabilmek için insanlar türlü yollara başvuruyor.

Erzurum Ajans-Yaz mevsimin yaşandığı şu günlerde sıcaklıklar gün geçtikçe artıyor. Sıcak havaların etkisinden kurtulmak ve güneşin etkisini azaltabilmek için insanlar türlü yollara başvuruyor.
Tatil zamanı olarak bilinen yaz döneminde tatile gidemeyenler, çareyi serin yerlerde vakit geçirmekte buldular. Gölgelik alanlara akın eden insanlar, yolda yürürken güneşin etkisini azaltabilmek için şemsiye kullanıyor ve çoğu da serinleyebilmek için çeşme başlarına akın ediyor.
Erzurumluların açık gölgelik alanlara akın etmesinden dolayı bir çok mekan boş kaldı. Sıcak havalar özellikle yaşlıları, hamileleri ve çocukları etkilediğinden dolayı uzmanlar bu konuda insanları uyarıyor.
Özellikle hamile bayanların, güneşe ve sıcak çarpmasına karşı daha dikkatli olmalarını öneriyor. Uzmanlar, hamilelerin kolayca sıvı kayıplarının olmasından dolayı özellikle sıvı almalarını artırmaları gerektiğini vurguluyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.