Kültür-Sanat Haber Girişi : 21 Mart 2014 10:43

Sinemalarda bu hafta

Sinemalarda bu hafta
Sinemalarda bu hafta 3 yerli 2 yabancı film vizyonda.
Erzurumajans-Sinemalarda bu hafta 3 yerli 2 yabancı film vizyonda.

Hazine Avcıları

Başarılı aktör, yönetmen ve yapımcı George Clooney'nin yönetmenliğini üstlendiği film, İkinci Dünya Savaşı döneminde geçiyor. Bir romandan beyazperdeye uyarlanan filmde, bir grup tarihçi ve sanat uzmanın bir araya gelmesiyle oluşan ekip, Naziler tarafından ele geçirilen ve her an yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan önemli sanat eserlerini kurtarmaya çalışacak. Filmin başrollerini ise Matt Damon, George Clooney ve Cate Blanchett paylaşıyor.

Non-Stop

Kimin suçlu kimin suçsuz olduğu belli olmayan bir uçak dolu insanın içerisinde, uçak polisi olan Bill Marks suçluğu bulmak için çok kısa bir süresi vardır? Çünkü her 20 dakikada bir yolcu öldürülmektedir.

Ammar: Cin Tarikatı

"Bazı günahların bedeli çabuk ödenir" sloganıyla izleyicilerle buluşacak olan korku filmi Ammar, 2014'ün Mart ayında gösterime girecek.
Feride ve sevgilisi, ev arkadaşı ve arasını yapmayı düşündüğü arkadaşı Barkın ile haftasonu bir dağ evine gitmeye karar verirler. Fakat hiç beklenmediği halde onlara katılan Canan'ın gelişiyle yolculuk gerginleşir. Filmin başrollerinde Halil Sezai Paracıkoğlu , Selim Erdoğan , Burak Sarımola yer alıyor.

Mavi Ring

Eskişehir Devlet Hastanesi'nde doktor olarak çalışan Pınar, bir geceyarısı başhekimlikten aldığı görevle bir hapishaneye gönderilir. Bu büyük hapishanede, muhalefetteki örgütlerin önemli kademelerindeki siyasi tutuklular bulunmaktadır ve bu tutuklular hapishane yönetimini ve adalet sistemini protesto etmek için 1 aydır açlık grevi yapmaktadırlar. Hapishane yöneticileri ve Adalet Bakanlığı çalışanları tutukluları sevk edip hapishaneyi kapatarak olayı basına duyurmadan örtbas etmenin peşindedir ve Doktor Pınar'ın hapishaneye çağırıldığı gün tutuklular sevkedilmek üzeredir. Pınar'dan beklenen tek şey, bürokratik engelleri aşmalarına yardımcı olacak bir imzadır.

Soğuk

Uğur Yücel'in yönetiği film, ilk gösterimini Berlin Film Festivali'nde yapacak. Erol Avcı yapımcılığında gerçekleşen ve başrollerde Cenk Medet Alibeyoğlu, A. Rıfat Şungar, Valeria Skorokhodova, Yulia Vanyukova, Yulia Erenler, Ezgi Mola, Şebnem Bozoklu, Rıza Sönmez gibi isimleri bir araya getiren filmin fragmanı fena merak uyandırıyor. Kars'ta geçen film, gece kulübünde çalışan üç rus kız kardeş ve onlardan birine aşık olan bir demiryolu işçisini anlatıyor. Film, Türkiye'de 13 Aralık 2013'te gösterime girdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.