Bölge Haber Girişi : 08 Mart 2011 18:06

Sivil savunma ekiplerinden tatbikat!..

Sivil savunma ekiplerinden tatbikat!..
Erzurum'da Sivil Savunma Arama Kurtarma ekipleri ile itfaiye tarafından deprem sonrası yüksek katlı binada tahliye tatbikatı yapıldı.

Erzurum Ajans-Erzurum'da Sivil Savunma Arama Kurtarma ekipleri ile itfaiye tarafından deprem sonrası yüksek katlı binada tahliye tatbikatı yapıldı.

Tatbikata, İl Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri katıldı. Yüksek katlı binada tahliye tatbikatında, ilk önce deprem ve yangının ardından tahliye için yapılması gerekenler konusunda Öğretmenevi personeline bilgi verildi. Daha sonra, senaryo gereği meydana gelen deprem ve yangının ardından binada bulunanlar, panik yapmadan, Sivil Savunma Arama Kurtarma Birim Amiri Uğur Yüce'nin yönlendirmesiyle tahliye edildi. Deprem ve yangında yaralanan 4 kişi ise

binada mahsur kaldı. Bunun üzerine, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, olay yerine itfaiye yangın merdiveni aracı gönderdi. Sivil savunma ekipleri, yaralıları 3. ve 4. katlardan itfaiye yangın merdiveni ve halat yardımıyla kurtardı.

Sivil Savunma Arama Kurtarma Birim Amiri Uğur Yüce, kamu kurumlarında olası deprem ve yangınlarda karşı düzenli olarak tatbikat düzenlediklerini söyledi. Tatbikatlarda kamu personeline yangın ve deprem esnasında panik yapmadan binanın tahliyesi konusunda eğitimler verdiklerini belirten Yüce, "Özellikle yüksek katlı binalarda yangın ve deprem esnasında tahliye sırasında panik yaşanabiliyor. Bu durum istenmeyen sonuçlar doğurabiliyor. Bu nedenle ilimizdeki yüksek katlı binalarda tahliye tatbikatları

düzenliyoruz. Bu tatbikatta bunlardan biriydi" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.