Siyaset Haber Girişi : 22 Ağustos 2014 13:30

Siyasilerden Ahmet Davutoğlu yorumu

Siyasilerden Ahmet Davutoğlu yorumu
Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkan ve Başbakan adayı olmasının ardından siyaset dünyasının önemli isimlerinden ilk yorumlar geldi.
Erzurumajans-Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkan ve Başbakan adayı olmasının ardından siyaset dünyasının önemli isimlerinden ilk yorumlar geldi.

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI IŞIK: "ÜLKEYE, MİLLETE VE TÜRKİYE DEMOKRASİSİNE DAVUTOĞLU İSMİ HAYIRLI OLSUN"

Bilim,rn Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ülkeye, millete ve Türkiye rndemokrasisine Davutoğlu isminin hayırlı olması dileğinde bulunarak, rn"Davutoğlu, hem akademik alanda hem de devlet yönetiminde Türkiye'ye rnönemli hizmetleri olan birisi" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet rnDavutoğlu'nun isminin genel başkan adayı olarak açıklanmasının ardından rnAK Parti Genel Merkezi önünde gazetecilere değerlendirmelerde bulunan rnBilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ülkeye, millete ve Türkiyern demokrasisine Davutoğlu isminin hayırlı olması temennisinde bulundu.

AKrn Parti'nin istişareye verdiği önemin bu vesileyle ortaya konduğunu, rnparti içindeki uzun istişare sürecinden sonra ismin belirlendiğinin rnaltını çizen Işık, Davutoğlu'nun hem akademik alanda hem de devlet rnyönetiminde Türkiye'ye önemli hizmetleri olduğunu ifade etti.

Gıda, rnTarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ise, parti kurullarında rnyapılan istişareler sonucunda, Ahmet Davutoğlu isminin Başbakan Recep rnTayyip Erdoğan tarafından açıklandığını söyledi.

Davutoğlu'na başarılar dileyen Eker, kendisinin arkasında olacağını ve ona destek vereceklerini ifade etti.

Eker, "İnşallah kongrede de onaylanır, AK Parti tarihsel yürüyüşünü onunla birlikte sürdürür" dedi.

AB BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU: "DAVUTOĞLU'NUN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ"

ABrn Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun her zamanrn yanında olacaklarını belirterek, yeni kabine değişikliği iddialarıyla rnilgili de, "Siyasette her zaman iki artı iki dört etmez, bunu rnbilirsiniz. Biz bugüne kadar Sayın Başbakanımız hangi görevi verdiyse o rngörevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştık. Hiçbir zaman, tüm AK rnPartili arkadaşlar olarak mevki, makam peşinde koşan insanlar değiliz" rndiye konuştu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun isminin genel rnbaşkan adayı olarak açıklanmasının ardından AK Parti Genel Merkezi rnönünde gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Avrupa Birliği Bakanı rnMevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ismi rnbelirlenirken, partinin her kademesinin görüşünün alındığını söyledi.

Kendisiylern sadece ata dostu olduğu için değil, bu görevi en iyi şekilde hak ettiğirn için ve davaya verdiği hizmetlerden dolayı hak ettiği için mutlu rnolduğunu dile getiren Çavuşoğlu, Davutoğlu'na başarılar diledi.

Davutoğlu'nunrn her zaman yanında olacağının altını çizen Çavuşoğlu, birlik, beraberlikrn içinde Türkiye'ye hizmet etmeye devam edeceklerinin vurgusunu yaptı.

"MAKAM PEŞİNDE KOŞAN İNSANLAR DEĞİLİZ"

Birrn gazetecinin, "Bir bayrak değişimi söz konusu olur mu, Dışişleri rnBakanlığı'na geçebileceğiniz yorumları yapılıyor" ifadesi üzerine rnÇavuşoğlu, "Böyle dönemlerde sürekli isimler konuşulur. Her seçimden rnsonra ya da kabine değişikliği olacağı zaman, kim, nereye olur, bunlar rnkonuşulur. Ama siyasette her zaman iki artı iki dört etmez, bunu rnbilirsiniz. Biz bugüne kadar Sayın Başbakanımız hangi görevi verdiyse o rngörevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştık. Hiçbir zaman, tüm AK rnPartili arkadaşlar olarak mevki, makam peşinde koşan insanlar değiliz. rnMilletimizin hizmetkarı olmak için çalışan insanlarız. Dolayısıyla yeni rnkabineyi de, Sayın Cumhurbaşkanımızın görevlendirmesinden sonra, yeni rnBaşbakanımız Köşk'e sunacaktır" diye konuştu.

"BAKANLARIN İSTİFA ETMESİ DİYE BİR ŞEY SÖZ KONUSU DEĞİL"

"Yenirn başbakanın elini rahatlatmak açısından bakanların istifası gündeme rngelebilir mi?" sorusuna ise Çavuşoğlu, "Yeni bir hükümet kurulacak rnzaten. Dolayısıyla yeni hükümet kurulduğu zaman Bakanlar Kurulu'nun rnnasıl oluşacağı görülecek. Ondan öncesinde bakanların istifa etmesi rndiye, benim bildiğim kadarıyla bir şey söz konusu değil" yanıtını verdi.

"MİLLETİN BEKLENTİLERİNE YAKIŞIR BİR KONGRE OLACAK"

AKrn Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise, 27 Ağustos'ta AK rnParti'ye, milletin beklentilerine yakışır bir kongre olacağını dile rngetirdi.Kurtulmuş, Türkiye'ye, AK Parti'ye ve bütün İslam dünyasına rnhayırlı olmasını dileğinde bulundu.

ADALET BAKANI BOZDAĞ VE İÇİŞLERİ BAKANI ALA'DAN 'DAVUTOĞLU' DEĞERLENDİRMESİ

Dışişlerirn Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkan adayı seçilmesinin rnardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve İçişleri Bakanı Efkan Ala rndeğerlendirmelerde bulundular.

Adalet Bakanı Bozdağ, bugün partileri rnve Türkiye için önemli ve tarihi bir gün yaşadıklarını söyleyerek, "Yenirn Genel Başkan adayımız belli oldu. Hayırlı, uğurlu olsun. Başarılar rndiliyorum. Türkiye, önümüzde büyük sorunlarla mücadele edecektir. Bu rnkadro bu sorunları aşacaktır ve ülkemizi daha ileri bir noktaya rngötürecektir. Yeni Genel Başkanımıza ve Başbakanımıza başarılar rndiliyorum. Allah yar ve yardımcısı olsun" ifadelerini kullandı.

Bozdağ,rn Binali Yıldırım'ın Meclis'te basın toplantısı yapma gerekçesi ile rnilgili soruya, "Bizim partimizin içinde herhangi bir sıkıntı, sorun yok.rn Bundan sonra da olmayacaktır. Sıkıntı ve sorun bekleyenler her zaman rnolduğu gibi sükutu hayale uğrayacaktır. Birlik içinde gelinen bir rnnoktadır. Sayın Yıldırım partimizin köşe taşlarından biridir" şeklinde rnkonuştu.

Şentop'un kabine değişikliğinde Adalet Bakanı olmasına rnilişkin olarak Bozdağ, "Arkadaşımız her yere yakışır" değerlendirmesini rnyaptı.

Şentop, Yıldırım'ın başkanlık makamında birlikte olduklarını belirterek, Yıldırım'ın moralinin yerinde olduğunu aktardı.

İçişlerirn Bakanı Efkan Ala ise, Ahmet Davutoğlu'nun bölgeye, millete hayırlı rnolmasını dileyerek, " Başarılı olması için hepimiz elimizden gelen rnkatkıyı sağlayacağız" dedi.
Ala şunları kaydetti:

"Bütün rnspekülasyonları boşa çıkaran AK Parti çok şık bir süreç yönetimi rngösteriyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu Türkiye'nin rnistikrarını AK Parti'nin istikrarıyla sağlayacağımızı biliyoruz. Burada rnherhangi bir sorunun milletimize maliyet olarak döneceğini çok iyi rnbiliyoruz. Milletimize hiçbir maliyet ödetmeden bütün sorunlarını rnelimizden geldiğince çözmeyi şiar edinmiş bir parti olarak bundan rnsonraki süreçte en şık biçimde yöneteceğinizden kimsenin endişesi rnolmamalıdır."

BAŞBAKAN YARDIMCISI İŞLER: "YENİ TÜRKİYE İNŞASINA ALLAH'IN İZNİYLE DEVAM EDECEĞİZ"

Başbakanrn Yardımcısı Emrullah İşler, "Yeni Türkiye inşasına Allah'ın izniyle rndevam edeceğiz. 'Durmak yok, yola devam' sloganıyla hareket edeceğiz ve rn2023 hedeflerini güçlü bir şekilde gerçekleştirmek için elimizden gelen rngayreti göstereceğiz" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nunrn isminin genel başkan adayı olarak açıklanmasının ardından parti genel rnmerkezi önünde gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Başbakan rnYardımcısı Emrullah İşler, AK Parti olarak istişareye önem veren bir rnparti olduklarını belirterek, bugüne kadar almış oldukları kararları rnistişareler sonucu aldıklarının altını çizdi.

Kararın, rnTürkiye'ye, millete ve AK Parti'ye hayırlı olmasını temennisinde bulunanrn İşler, "Tabii ki 27'sinde genel kongremiz olacak. Kongrede inşallah rndelegelerimiz de gerekli teveccühü gösterdikten sonra Sayın Ahmet rnDavutoğlu, genel başkanımız olacak ve müstakbel başbakanımız olacak. rnÜlkemize, milletimize hayırlı, uğurlu olsun. AK Parti 3 Kasım 2002'den rnbu yana yeni bir Türkiye inşa ediyor. Yeni Türkiye inşasına Allah'ın rnizniyle devam edeceğiz. 'Durmak yok, yola devam' sloganıyla hareket rnedeceğiz ve 2023 hedeflerini güçlü bir şekilde gerçekleştirmek için rnelimizden gelen gayreti göstereceğiz" diye konuştu

Davutoğlu'nun rnda yaptığı konuşmada bu konuların altını çizdiğini kaydeden Başbakan rnYardımcısı İşler, "Elbette ki çözüm süreci devam edecek. Yine aynı rnşekilde paralel yapıyla mücadele devam edecek ve Türkiye'yi ileri rndemokrasi seviyesine çıkarmak için ki bu 2023 hedeflerimizde de var, rninşallah bu hedefleri gerçekleştirmek için yeni dönemde de kurumsal rnkimlikle hareket ederek, ortak akılla hareket ederek, güçlü, yeni bir rnTürkiye'yi inşallah inşa etmeyi sürdüreceğiz. Hayırlı, uğurlu olsun" rnşeklinde konuştu.

YALÇIN AKDOĞAN: "DAVUTOĞLU; YENİ TÜRKİYE'NİN İNŞASINDA ÖNEMLİ BİR MİSYON İFA EDECEK"

AKrn Parti Ankara Milletvekili ve Başbakan Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, rnDavutoğlu'nun yeni Türkiye'nin inşasında önemli bir misyon ifa edeceğinirn söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun isminin genel rnbaşkan adayı olarak açıklanmasının ardından parti genel merkezi önünde rngazetecilere değerlendirmelerde bulunan AK Parti Ankara Milletvekili ve rnBaşbakan Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet rnDavutoğlu'nun adaylığının AK Parti ve Türkiye için hayırlı olmasını rndilediğini ifade etti. Parti kurullarının aldığı kararların sadece rnpartiyi değil, Türkiye'yi ilgilendirdiğini ifade eden Akdoğan, tüm rndünyanın gözlerini bugün AK Parti Genel Merkezi'ne çevirdiğini söyledi.

"TÜM SİYASİ PARTİLERE ÖRNEK OLACAK BİR SÜREÇ"

Akdoğan,rn çok geniş bir çerçevede yapılan istişareler sonucunda açıklanan genel rnbaşkan adayının belirlenme sürecinin de tüm siyasi partilere örnek rnolacak bir süreç olduğunun altını çizerek, "Şu anda kongre yapmak rnisteyen partileri görüyorsunuz. Bir kriz üzerine kongre yapmak ve rnkongreyle krizi aşmak istiyorlar, oysa biz daha da büyüyerek kongrelere rngiriyoruz ve kongrelerden de büyüyerek çıkıyoruz. Türk siyaseti için, rnülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

"İYİLER ARASINDAN BİR TERCİH YAPILDI"

AK Parti'nin 13 yıllık bir parti, 12 yıldır da iktidarda bulunduğunu vurgulayan Akdoğan, şunları kaydetti:

"AKrn Parti'nin her bireyi gerek partide gerek hükümette çok ciddi bir rnmüktesebata, deneyime, birikime sahiptir, çok değerli isimlerdir. Her rnbiri muhalefet partilerinin başındaki genel başkanlardan çok çok rntecrübelidir, bu yüzden AK Parti'de isim sıkıntısı zaten rnyaşanmamaktadır. İyiler arasında bir tercih yapılmaktadır, deneyimliler rnarasında bir tercih yapılmaktadır ve bu şekilde bir kişi belirlenmesi rngerekiyordu."

"DAVUTOĞLU; YENİ TÜRKİYE'NİN İNŞASINDA ÖNEMLİ BİR MİSYON İFA EDECEK"

AKrn Parti hareketinin liderinin Recep Tayyip Erdoğan olduğuna dikkat çeken rnAkdoğan, "Yeni dönem ortak akılla, takım ruhuyla, ekip çalışmasıyla yolarn devam edeceğimiz bir süreç olacaktır. Sayın Ahmet Davutoğlu 12 yılda rnfarklı kademelerde görev yapmıştır, devletin farklı kademelerinde, AK rnParti'nin farklı kademelerinde ciddi bir tecrübeye sahiptir, inşallah rnyeni Türkiye'nin inşasında gerçekten önemli bir misyon ifa edecektir rndiye inanıyoruz" dedi.

"KİŞİSEL BİR KARİYER PLANLAMASI İÇERİSİNDE DEĞİLİZ"

Akdoğan,rn bir gazetecinin kabinede görev alıp almayacağı sorusuna da, "Biz bu rnhareketin, davanın bir neferiyiz onun ötesinde kişisel bir kariyer rnplanlaması içerisinde değiliz" yanıtını verdi.

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET ALİ ŞAHİN

AKrn Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Sayın Davutoğlu'nun rnGenel Başkanlığında, Başbakanlığında ülkemize hizmeti aynı hızla ve rnbelki de tempomuzu daha da artırarak devam ettireceğiz" dedi.

Dışişlerirn Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun isminin genel başkan adayı olarak rnaçıklanmasının ardından parti genel merkezi önünde gazetecilere rndeğerlendirmelerde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali rnŞahin, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile AK rnParti Genel Başkan adayı Ahmet Davutoğlu'nun yapmış oldukları rnkonuşmalarda bugünle ilgili çok kıymetli değerlendirmelerde rnbulunduklarını söyledi.

"DELEGELERİN TAMAMININ DESTEĞİYLE İKİNCİ GENEL BAŞKAN OLACAK"

"Benim,rn 'onların açıklamalarına katılıyorum' dememin dışında şu anda fazla rnsöyleyeceğim bir şey yok" diye konuşan Şahin, "Şunu ifade edebilirim ki rngüçlü partilerin, özellikle iktidar partilerinin, iktidara aday rnpartilerin genel başkan değiştirmeleri genellikle sancılı olur. Farklı rnadaylar çıkar, bir karmaşaya neden olabilir. Yüksek tansiyonlu olur rnkongreleri ama AK Parti bu konuda zannediyorum örnek bir çalışma rnsonucunda Genel Başkan adayını belirledi, istişareler sonucunda ve ayın rn27'sinde de olağanüstü kongrede tek adayla bu istişareler sonucunda rnbelirlenmiş adayla kongreye gireceğiz. Sayın Davutoğlu, delegelerin rnbelki de tamamının desteğiyle AK Parti'nin ikinci Genel Başkanı olarak rnseçilmiş olacak" dedi.

"DAVUTOĞLU'NUN BAŞKANLIĞINDA AYNI HIZLA HİZMETE DEVAM"

Şahin,rn AK Parti kadrolarının bir tek hedefi bulunduğunu, onun da ülkeye hizmetrn etmek olduğunu vurguladı. 12 yıllık süreçte vatandaşların çözüm rnbekleyen sorunlarını çözebilme konusunda başarılı olduklarını belirten rnŞahin, "Başarılı olmasaydık halkımız bize her girdiğimiz seçimde rnoylarımızı daha da artırarak destek vermezdi. Şimdi bu yeni dönemde de rnSayın Davutoğlu'nun Genel Başkanlığında, Başbakanlığında ülkemize rnhizmeti aynı hızla ve belki de tempomuzu daha da artırarak devam rnettireceğiz" diye konuştu.

"İSTİFALARINI SUNABİLİRLER"

Gazetecilerinrn sorularını cevaplandıran Şahin, bir gazetecinin, "MYK üyelerinin rnistifaları gündeme gelecek mi, Sayın Davutoğlu daha rahat çalışsın diye"rn şeklindeki sorusu üzerine, "Tabii kendisi Genel Başkan olarak rnseçildiğinde, ilk yapılacak olan MYK toplantısında, belki şu anda Genel rnBaşkan Yardımcısı, Genel Sekreter olarak görevli arkadaşlarımız, rnkendisine MKYK içerisinden birlikte çalışabileceği arkadaşlarını seçme rnkonusunda bir rahatlama olacak tarzda istifalarını sunabilirler. Doğrusurn ben böyle düşünüyorum. Çünkü Sayın Genel Başkanımızın, 50 kişilik MYK rniçerisinde istediği arkadaşımızı yardımcısı olarak seçme özgürlüğüne rnsahip olmalıdır. O bakımdan benim böyle düşüncem var. Diğer arkadaşlarımrn ne düşünür bilmiyorum. Onların da benim gibi hareket edecekleri rnkanaatindeyim. Bizimle de çalışmaya devam edebilir, başka rnarkadaşlarımızı getirebilir, MKYK içerisinden. Bu tamamen kendi rntakdiridir. Nasıl ki bizi Recep Tayyip Erdoğan seçmişse, Genel Başkan rnolarak o da kendi yardımcılarını seçme hakkına sahiptir" ifadelerini rnkullandı.

"BİNALİ BEY ÇOK KIYMETLİ BİR ARKADAŞIMIZ"

Eski rnUlaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın yarın rnTBMM'de basın toplantısı düzenleyeceği ve bir destek açıklaması mı rnolacağının ya da istifa mı edeceğinin sorulması üzerine de Şahin, "Yok, rnhayır. Binali bey, bu partiyi birlikte kurduğumuz, birlikte ülkemize rngerçekten önemli hizmetler yaptığımız çok kıymetli bir arkadaşımız. Onunrn yapacağı destek açıklamasının dışında başka bir şey olmaz" dedi.

"İNANIYORUM Kİ ÇOK BAŞARILI OLACAK"


B
aşkarn bir gazetecinin de "Davutoğlu ile arkadaşlığınız eskiye mi dayanıyor?" rnsorusuna Şahin şu yanıtı verdi: "Davutoğlu hocamı, AK Parti'yi kurduktanrn sonra, danışman olarak çalışmaya başladıktan sonra yakinen tanıdım. rnDaha sonra milletvekili olmadığı halde Dışişleri Bakanlığı görevine rngetirildi. Daha sonra milletvekili olarak Dışişleri Bakanı olarak rngörevine devam ediyor. O bakımdan kendisi sevdiğim, takdir ettiğim bir rnarkadaşımızdır. Bu yeni görevinde de inanıyorum ki çok başarılı rnolacaktır. Kendisine başarılar diliyorum." 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.