Erzurum Haber Girişi : 21 Aralık 2011 12:53

Soğuklardan korunmak cep yakıyor

Soğuklardan korunmak cep yakıyor
Doğu Anadolu Bölgesi`nde Sibirya soğukları etkili olurken, vatandaşlar fiyatı bin 500 TL`ye varan tiftik atkı, bere ve eldivenlerle soğuktan korunmaya çalışıyor.
Erzurum Ajans-Doğu Anadolu Bölgesi`nde Sibirya soğukları etkili olurken, vatandaşlar fiyatı bin 500 TL`ye varan tiftik atkı, bere ve eldivenlerle soğuktan korunmaya çalışıyor. Babadan oğula devam eden tiftik dükkanları soğuk havalarda ısınmaya yardımcı olurken aynı zamanda cep yakıyor.

Soğuk havaların etkisi altında kalan Erzurum`da Tiftik başlık, atkı, eldiven ve çorap satışlarında patlama yaşandı. Kış mevsimiyle birlikte oldukça fazla satılan tiftik yünden örülen kalpak, eldiven, çorap ve atkılar insanları soğuktan korurken aynı zamanda cep yakıyor. Erzurum`da yaklaşık bir asır boyunca tiftik ürünler satan İlyas Karademir, "Bu iş yeri babadan oğula geçen bir işyeridir. Tiftik daha çok yaşlı insanların tercih ettiği bir ürün hem sıcak tutar hem de sağlıklı tamamen doğal bir ürün
tiftik keçisinin boyun bölgesinden alınan tüylerle yapılıyor. Hem su geçirmez hem de tamamen organik" diye konuştu.

İlyas Karademir, yoğun kar yağışı ve soğuk havalardan korunmak isteyen vatandaşların takım halinde tiftikle ısınmak için bin 500 TL`yi gözden çıkarmaları gerektiğini söyleyerek. İnsanların sağlıklı ve hastalıksız bir kış geçirmesi için tiftik ürünlerini tercih etmeleri gerektiğini ifade etti.

Tiftik ustası Davut Karademir ise yıllardır bu işi yaptığını kendisinin de babadan devraldığını dile getirerek Erzurum`da soğuktan korunmanın tek yolunun doğal tiftik bere atkı ve çorapları ile olacağını dile getirdi. Tiftik atkı bere ve çoraplarının özelliklerine göre 50 liradan 750 liraya kadar çıktığını belirten Karademir, soğuk havalarda hastalıklara karşı korunmak için masraftan kaçınılmaması gerektiğini ifade etti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.