Son on yıldır Erzurum zararda

Çok iddialı bir girişle başladım.
Erzurum'a yapılanların hiç biri derde derman değil.
AKP peydahlandıktan sonra Erzurum'a neler yapıldı, neler iptal edildi. Bir göz atarsak uğradığımız zararı ve kazanç diye yutturulanlarla mukayese edip sonuçu görebiliriz.

Kamuya ait bölge müdürlüklerinin önemli bir kısmı başka illere gitti veya tamamen lağvedildi.

Beş yerde yapılan oto parktan üçü tamamlandı. Cedit Oto Parkı hariç diğer Menderes Oto Park'ı kullanışlı olmadığı gibi ihale fiyatlarının çok üstünde maliyetle bitirildi ama giren çıkan yok. En fazla %10 kapasiteyle çalışmaktadır. Faaliyete(!) geçtiği günden beri klima sistemleri, asansörleri çalışmıyor, Üstelik, Doğu'nun en büyük kapalı oto parkı diye hava atıp reklam yaptılar.

Yapımı süren iki oto parktan birisini; Erzurum'un tarihi hafızası olan Tescilli Halk Eğitim Merkezi binasını yıkıp altına yapmaya başlar. Girişiyle, çıkışıyla ve yüksekliği ile kullanışlı olmadığını gereksiz yere yapıldığını ben demiyorum yeni başkan Sekmen diyor.

Diğeri;  Numune Hastahanesi'nin yerine yapılan ve muhiti itibarıyla kullanıma elverişli olmayan henüz tamamlanmamış oto park.

Mahkeme kararıyla bile yıkılması gerektiğine karar verilen Çifte Minarelerin etrafında yapılan ahşap yapı.

Şehrin ulaşılması zor olan ve tarım arazisi ve su havzası üzerine yapılan Oto Gar...
Bu işi MNG firması yaptı eski oto garın yeri karşılığında.Şehrin en kıymetli arsası MNG ye verildi. Mahkemelik oldu inşaat başladı ama nedense durdu. Burası da inşaat çöplüğüne dönüşecek gibi görünüyor.

Tıpkı Yenişehirde ki Yımpaş'ın inşaatı, Yıldızkent'te ki AVM inşaatı,  Eski sebze haline yapılan şimdi bomboş bekleyen AVM gibi... Şehrin en büyük inşaat firması olan Karadayı inşaatın belli olmayan akıbeti gibi.

1000 yataklı Nümune Hastenesi'ni yıkıp 450 yataklı Bölge Araştırma Hastahanesi yapıldı. Ama yanında yapılan  diğer hastahane inşaatı durmuş, yerinde otlar boy atmış durumda.

Şehrin merkezinde ve ilçelerinde ki bütün askeri birlikler tamamen kaldırıldı.

Adı teknik olmasına rağmen;  spor, işletme,tarih bölümlerinden ibaret olan üniversitenin yeri kişisel kaprise heba edilmiş, su havzasına ve tarım alanına yapılmış olduğu için mahkemelik olmuş,  yürütmeyi durdurma kararı verilmiş ama hala inşaatı sorunlu olarak devam etmektedir.

Gelelim AKP'nin en iddialı hızmetine;
Kış Olimpiyatları diye hava attıkları, aslı 'Üniversitelerarası Kış Oyunları' olan müsabakalar için yaptıkları tesislere;
Iki seçim bu yatırımları anlatarak propaganda yaptılar.
Erzurum'a çağ atlatacak, yerlerimiz kıymetlenecek, iş alanları çoğalacak, istihdam sorunu ortadan kalkacak v.s, v.s ...

Bir umutla bekledik durduk, gerçi bu sayede zenginleşen, köşe dönenler olmadı değil.
Bu şanslı zevat AK akçelerini kara günleri için istiflediler.
Tesisler toplam 9 gün kullanıldı.
Hepsi bu kadar.
Konaklı'da yapılan milyon dolarlık tesisler tamamen kaderine terk edilmiş durumda,
Yaz aylarında çobanların, hayvanların uğrak yeri olmuş yakında kapısı, penceresi sökülüp götürülürse şaşırmayın.

Atlama kuleleri inşaatı çok şaibeli geçti, çok keyfi davranıldığı ve oldu bittiye getirildiği hep söylendi durdu.
Yer seçiminde jeoloji bilimine riayet edilmediği, inşaat süresince malzeme yanlışlığı olduğu, hatta inşaata çalışan birisinin bu yanlışlığı o günkü Valiye mektup yazarak ihbar ettiği söylentisi ortalıkta dolaşmıştı.

Bayındırlık müdürlüğüne kontrol yetkisi verilmediği,Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yetkililerince bir an önce bitirilmesinin dışında başka bir şeyle ilgilenilmediği hep söylendi.
Geldiğimiz son durum söylenenlerin ne kadar doğru olduğunu ispatladı.

9 gün hizmet veren tesislerin 650 milyon liraya mal olduğu belirtiliyor.
Bu paranın kalıcı yatırım olan kısmına 325 milyon harcanmış diğer yarısı da reklam gösteri, pasta ,çörek, gibi kıvır- zıvıra yani, ellem gullemlik işlere, hokus-pokusa gitmiş.

Hem yerelde hemde genelde AKP iktidarı ile Erzurum neleri kaybetti, neler kazandı bir gözden geçirin.

Yapılanların uygun, kullanılır, rantabl olması gerekmektedir bu açıdan bir bakın.
Birde bunlardan önce neler vardı şimdi yok olan şeyleri düşünün ve mukayese edin daha kolay anlarsınız.
Vesselam .
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Alper Kanarya 01 Ocak 1970 02:00

    Baştan sona idolojik çarptmalarla yazılmış,objektif olmak yerine At gözlüğüyle bakılarak,tipik şark kültürünün dışa vurumu bir yazı.Dursun Bey Horasana belediye başkanlığı yapmış,çaktığı bir çivi varmı?Üfürmek kolay!..Salla gitsin.Bu mantığa göre 10 yılda yapılanlar,Dursun beyin 5 yılda yaptıklarının(!) yanında heç kalır!..

  • erzurumlu 01 Ocak 1970 02:00

    Faruk ergat elin oğlu neye para gönderiyormuş onu yap bu yap diye eğer ab den bahsediyorsun veya olimpiyat komitesiden bahsediyorsan bu duruma bir açıklık getiremiy Türkiye nin o komisyona verdiği paraların haddi var hesabı yok, bizde bir düzenleniyorsu bu tür organizasyonlar diğerlerinde binlerce defa düzenleniyor, bu arada o adamlara da yani komitelere ab ye falan paralar gökten yağmıyor bir düşün istersen ....

  • kenan çelik 01 Ocak 1970 02:00

    dursun bey yazdklarınızın bazıları doğru ama benşm sizdeki teşhisim sizin karın agrıız var bence siz beğenmediğiniz hastanede bir ine yaptırın

  • FARUK ERGAT 01 Ocak 1970 02:00

    ERZURUMLU YEMESİNİ BİLMİYORSA EL NE YAPSIN? Elin oğlu para gönderiyor. Devasa tesisiler kur! Şunu yap, bunu yap diye... Ama Erzurum`un negatif zihniyetli bazı insanları yüzbinlerce Erzurum`lunun menfaatini 3-5 kişinin menfaatine tercih ederek, bir aç gözlülük sergiliyorsa, bu en başta yerel yönetimlerin eksikliğini ortaya koyuyor. Ya yeni sözde değil, özde kontrol mekanizmaları geliştirilmeli, ya ahbap-çavuş ilşkisi bitirilmeli, ya da ziilete geri kalmışlığa devam...

  • Erzurumlu 01 Ocak 1970 02:00

    Çok güzel valla çok net özetlemişsiniz Bu kadar beceriksiz insanlar nasıl bir araya toplanmış onuda araştırmak lazım tabiki