Şu Havaalanı ÇAT II işi ve kopan patırtı!..

Erzurum Ajanı olarak bundan günlerce önce bir yazı kaleme almıştım. Yazının özü, bana gelen bazı iddiaları, ihbarları içeriyordu. Yazının yayınlanmasından sonra epey patırtı kütürtü çıktı…


Olay şuydu; 2011 kapsamında Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından Erzurum Hava Limanı pistinin CAT II standardına getirilmesi, PAT sahalarının onarımı ve tadili işi ihale ile bir şirkete verilir. Şirket dolgu işlerinde kullanılmak üzere Beypınarı Köyü’nde arazi sahipleriyle anlaşma imzalar.  Ancak daha sonra şirket, dolgu malzemesini Beypınarı Köyünden almaktan vazgeçer ve bu ihtiyacını Tivnik Köyü’nden karşılar.

 

Bizde bu işin aslını sormuştuk. ‘Sözkonusu  iddialar doğru mu?’diye kamuoyunun aydınlatılması için yetkililere seslenmiştik.


Konuya öncelikle İl Özel İdare Sekreteri Selami Altınok, büyük bir duyarlılık gösterdi.

Genel Yayın Yönetmenimiz Orhan Bozkurt’u bizzat arayarak, özel bir şirketin ‘Kum veya Taş Ocağı’ gibi bir işletme açabilmesi için gerekli olan kanuni prosedürü anlattı. Yine Sayın Altınok, iddialara konu olan CAT II işini alan firmanın da bu kuralları bizzat yerine getirdiğinin altını çizdi. Olayda her hangi bir usulsüzlüğün olmadığını anlattı.

 

Erzurum Ajan’ı olarak, öncelikle Sayın Genel Sekreter Selami Altınok’a , konuyla ilgili gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür etmek istiyorum. Sayın Altınok’un, Özel İdare’de bir dönem yaşanan yolsuzluklarla ilgili sergilediği duruş, verdiği mücadele  Erzurum kamuoyunda zaten büyük takdirle karşılanıyor. Altınok’un, özellikle ‘Kayıp Asfalt ve ‘Sahte İmza’ olaylarındaki dedektif titizliğini de bir kez daha alkışlamak istiyorum.

 

Neyse biz konumuza dönelim, benim yaklaşık bir buçuk ay önce kaleme aldığım ‘Erzurum Havaalanı CAT II ihalesinde neler oldu?’ başlıklı bir dizi iddia içeren yazımı önceki gün Gazete Güncel’den değerli meslektaşım Recep Kapucu, yeniden gündeme taşımış…. Yeri gelmişken Sayın Kapucu’ya da teşekkür ederim. Her ne kadar, yazının nerede yayınlandığını (www.erzurumajans.com)’anmasa da haberde kaynak olarak Erzurum Ajanı’nı yani beni göstererek, unutulmaya yüz tutmuş bir mesleki erdemlilik sergilemiş. Sağ olsun…

 

Biz o yazımızda; “Eğer iddia edildiği gibi bu işte bir yolsuzluk var ise hangi il genel meclisi üyeleri, hangi belediye başkanı bu işin içinde?” diye sormuştuk. Konunun geldiği boyutu hafta sonu yazmayı düşünürken,  dün MHP’yi temsil eden il Genel Meclis Üyeleri, Ak Partili üye Gültekin Keçeci ile birlikte Erzurum Ajans’ı ziyaret ettiler. Konu bizim yazıydı.  O iddialarla ve olayla hiç bir alakalarının olmadığını dile getirdiler.

Sorumlu gazetecilik gereği Sayın MHP ve Ak Parti'li üyelerin, köşemizde yayınlanan iddialara verdiği cevabı da buradan iletmek boynumuzun borcu. MHP’li İl Genel Meclis üyeleri Bahattin Bağaçlı, Hamza Çiftçi, Emrullah Akpınar, Yılmaz Eken, Enver Atasever ve Ak Partili İl Genel Meclis Üyesi Gültekin Keçeci, bu iddia sahiplerinin, olaya müdahil olan İl Genel Meclisi üyeleri kimlerse isimlerinide açıklanmasını istediler.  Bahattin Bağaçlı, “Hepimiz buradayız. MHP’lilerin bu olayla uzaktan yakından hiçbir ilişkisi yok. Bazı kişiler, kendi pisliklerini örtmek, şahsi ihtiraslarını gidermek için MHP’ye çamur atıyorlar” dedi.

 

Ak Partili Aziziye İl Genel Meclis Üyesi Gültekin Keçeci’de bu dedikoduları yayanların, sağa sola ihbar mektupları yağdıran kişilerin Erzurum’a hizmet anlayışı ile yola çıkmış, dürüst siyaset yapan şahısları zan altında bıraktığı söyledi. Meclisteki hiçbir arkadaşının böylesi bir yolsuzluğun, usulsüzlüğün içerisinde olamayacağını vurguladı.


Ajan, olarak, bende araştırmalarım, mevcut iddiaları irdelemem, bazı yetkili kişiler  ile görüşmelerim sonucu şunu öğrendim ve o yazıdan sonra gelen diğer  ihbar maillerinden gördüm ki; birileri bozulan bir tezgahın öcünü alma gayesi içerisindeymiş.


Şimdi yine bu köşeden tüm kamuoyuna sesleniyorum. Erzurum Ajanı, ne kimseyi töhmet altında bırakacak çetrefilli işlerin, tezgâhların içerisinde olur, ne de kendini ve bu köşeyi bu işler için birilerine kullandırır. Burada öyle aslı astarı olmayan dedikodulara da yer vermez.

 

Olayın iç yüzünü artık ilgili kurumlar ve makamlar biliyor, gerekeni de yapıyorlar. Ancak, bu konuyla ilgili başka ilgisi bilgisi olan kişi varsa belgeleriyle kamuoyunun karşısına çıkar biz de köşelerimizi, sayfalarımızı ona açarız. Biz, yetkili ve ilgili kişilerin samimi açıklamalarına güveniyoruz. İddialara verdikleri yanıtlarını da buradan yayınlıyoruiz.

 

Son söz;

Erzurum’da dürüst yöneticilerin, hiç bir şaibe altında kalmamak için çırpınan siyasetçilerin ve her iddiaya anında tepkisini koyarak olayın gerçek boyutlarını gözler önüne seren bürokratların olduğunu böylesi bir vesileyle de olsa görmek de güzel… Saygılarımla..

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.