Bölge Haber Girişi : 29 Haziran 2010 04:18

Su tartışmasına Bakan Eroğlu da katıldı!..

Su tartışmasına Bakan Eroğlu da katıldı!..
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, uzun süre tartışılan Erzurum'un suyunun tertemiz olduğunu ileri sürerek kentte 10 milyon fidanın toprakla buluşturulacağını belirtti.

Erzurum Ajans-Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, uzun süre tartışılan Erzurum’un suyunun tertemiz olduğunu ileri sürerek kentte 10 milyon fidanın toprakla buluşturulacağını belirtti.

Erzurum’a hükümet tarafından son zamanlarda oldukça fazla yatırım yapıldığını belirten Bakan Eroğlu, kentte yaşanan su tartışmasının bakanlığa kadar ulaştığını ancak yapılan bütün ölçümler sonucu suyun tertemiz çıktığını söyledi. Valilikte açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu, Erzurum’un Doğu Anadolu Bölgesinin ileri gelen bir şehri olduğunu ve bunun için de özellikle Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın talimatlarıyla birçok bakanlık tarafından oldukça fazla yatırım yapıldığını belirtti.

Su konusunda Erzurumluların içlerini ferah tutması gerektiğini ifade eden Bakan Eroğlu, “Atatürk Üniversitesi Çevre Mühendisliği, Çevre Bilimleri Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nuhi Demircioğlu, tarafından yapılan suyun kirli ve fenol olduğu gibi açıklamalar yersiz, yanıltıcıdır. Biz gereken tüm ölçümleri yaptırdık. Suyumuz temiz. O akademisyen hakkında da gereken yasal işlemi başlattık.” dedi.

Erzurum'un 2050'ye kadar su sorunu olmadığını ifade eden Bakan Eroğlu, Çat ve Palandöken Barajı ile su meselesinin kökünden çözüldüğünü belirterek, suyun kalitesinin Avrupa standartlarında olduğunu söyledi. Erzurum'un içme suyu arıtma teknikleri konusunda modern bir tesise sahip olduğunu dile getiren Bakan Eroğlu, baraja herhangi bir atık su girmemesi için Büyükşehir Belediyesi'nin geçici atık su arıtma tesisi kurduğunu ifade etti. İl merkezi ve ilçelerin en büyük probleminin taşkın olduğuna değinen Eroğlu, Hınıs'tan Aşkale'ye kadar 77 taşkın koruma yapıldığını açıkladı.

Konuşmasında ağaçlandırmanın önemine de değinen Bakan Eroğlu, Erzurum'u özel ağaçlandırma alanı ilan ettiklerini söyledi. Geçtiğimiz yıl Orman Bölge Müdürlüğü'nün de katkısı ile 7 milyon fidanın toprakla buluştuğunu açıklayan Eroğlu, 2010 yılı hedefinin ise 9 milyon 442 bin fidan olduğunu dile getirdi. Bakan Eroğlu, Vali Öztürk'ün talebiyle bu rakamı 10 milyona çıkararak, “Bu seneki programda 8 bin 350 hektarlık alanda çalışma yapılacak ve 9 milyon 442 bin adet fidan dikilmesi kararı aldık. Bu rakamı 8 bin 500 hektar fidan sayısını da 10 milyon olarak değiştirelim.” dedi.

Erzurumlu Nene Hatun'un kurtuluş mücadelesini verdiği tabyanın Çanakkale şehitliği haline gelmesi için genel müdüre talimat veren Bakan Eroğlu, “Burayı Çanakkale gibi tüm dünyaya açmamız lazım. Erzurum öyle kıyıda köşede bir yer değil. Havayolu ulaşımı var, doğunu başkenti. Valilik, Büyükşehir belediyesi birlikte burayı Çanakkale şehitliği gibi yapmak için çalışalım.” dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.