Bölge Haber Girişi : 05 Temmuz 2010 00:09

Sultan sekisi toplantıı düzenlendi!..

Sultan sekisi toplantıı düzenlendi!..
Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) tarafından 17. Sultan Sekisi toplantısı Uzundere ilçesinde düzenlendi.

Erzurum Ajans-Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) tarafından 17. Sultan Sekisi toplantısı Uzundere ilçesinde düzenlendi.
Uzundere ilçesinde Tortum Şelalesi’nin bulunduğu alanda çadır içerisinde düzenlenen toplantıya AK Parti Erzurum milletvekilleri, Vali Yardımcısı Mehmet Gök, İl Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, öğretim üyeleri, kamu kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
“Tortum Şelalesi, Uzundere Vadisi’nin Doğal ve Kültürel Zenginlikleri” konulu toplantıda Prof. Dr. Erol Çakmak, “Kırsal Kalkınma Aracı Olarak Turizm”, Doç. Dr. Faris Karahan, “Bölgenin Ekonomik Zenginlikleri ve Turizm Perspektifi’”, Doç. Dr. Haldun Özkan ise “Öşvank Kilisesi” hakkında sunum yaptı.
Programda konuşan AK Parti Milletvekili Muzaffer Gülyurt, Erzurum’a kurulacak ikinci devlet üniversitesinin bu hafta içi yasalaşacağını belirterek “İkinci devlet üniversitemizin kuruluşu da bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kanunlaşarak gerçekleşmiş olacak. Sanıyorum çarşamba veya perşembe günü yasanın çıktığını birlikte göreceğiz. Bu Erzurumumuz için büyük bir müjdedir. Ayrıca Vakıf Üniversitelerimiz de kurulma aşamasındadır. Erzurum, geçmişte olduğu gibi bugünde bilim merkezi olmaktadır” dedi.
ERVAK Başkanı Erdal Güzel ise Tortum ve Uzundere ilçelerinin doğal özeliklerine değindi.
Güzel, “Tortum Şelalesi, Uzundere Vadisi’nin Doğal ve Kültürel Zenginlikleri turizm açısından değerlendirilmesinin yapılarak farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Tortum Uzundere İspir, ve Ayder Yaylası güzergahının doğa yürüyüşleri için ideal parkur olması, bunun yanında rafting, nehir ve durgun su kanosu kürek ve deniz bisikleti ile dağ bisikletinin yapılabileceği oldukça uygun rotaların mevcudiyeti bölgemizin turizm açısından değerlendirilebileceği özelliklerindendir” diye konuştu.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak da, Erzurum’un Türkiye’de ve tarihte ayrı bir yeri olduğunu belirterek, Türkiye’nin gelişimin Erzurum’dan gözlemlenebileceğini kaydetti. Programa Gürcistan’ın Trabzon Konsolosu Avtandil Mikacadze, Artvin Milletvekili Ertekin Çolak da katıldı. Toplantıdan sonra 2011 kapsamında açılan standda katılımcılara dondurma dağıtıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.