Erzurum Haber Girişi : 13 Temmuz 2016 18:00

Sultan Sekisinin konusu sağlık turizmi

Sultan Sekisinin konusu sağlık turizmi
Erzurum Kalkınma Vakfı (Er- Vak) tarafından her yıl düzenlenen 23'üncü Sultan Sekisinde 'Sağlık Turizmi' ele alınacak.
Erzurumajans-Erzurum Kalkınma Vakfı (Er- Vak) tarafından her yıl düzenlenen 23'üncü Sultan Sekisinde 'Sağlık Turizmi' ele alınacak.

Sultan Sekisinin 23 Temmuz Cumartesi günü Erzurum Kalkınma Vakfı ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı işbirliği ile 23 Temmuz cumartesi günü saat 14.00'te ETSO konferans salonunda gerçekleştirileceğini ifade eden Er-Vak Başkanı Erdal Güzel, 'Sağlık Turizmi'ni masaya yatıracaklarını bildirdi. Prof. Dr. Durkaya Ören'in yöneteceği panele Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, Doç. Dr. Kadir Koşan, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Uzman Murat Işık'ın panelist olarak katılacaklarını anlatan Er- Vak Başkanı Güzel, Sultan Sekisine tüm Erzurumluları davet etti. Panel sonrası Aziziye Termal Tesislerinin gezileceğini kaydeden Erdal Güzel şunları söyledi:

"Geleneksel olarak her yıl tertip etmiş olduğumuz, ahilik geleneği izlerini taşıyan Sultan Sekisi toplantılarında Erzurum'u ve bölgeyi ilgilendiren önemli bir konuyu ele alıp işliyoruz. Konuyla ilgili kamu oyunu ve yetkilileri bilgilendiriyor, yol haritaları çıkararak farkındalık oluşturuyoruz. Sultan sekisi toplantılarında şimdiye kadar DAP'ı hazırladık, Sarıkamış Harekatını ülkeye tanıttık, Ovit Geçidini gündeme taşıdık, tarihi Erzurum Tabyalarını gün yüzüne çıkardık. Yine bu toplantılarda, Organik Tarım, İpek Yolunda Demiryolu, Bölgesel Kalkınmada Tohumculuk, Kış Turizmi, 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları, Sınır Kapılarında Dış Ticaret, Enerji ve Savunma Sanayi, Erzurum Bölgesi Uygun Yatırım Alanları, Erzurum ili Kalkınma Raporu, Çoruh Vadisinin Coğrafi ve Kültürel Zenginlikleri, Oltu Şura Hükümeti, Yanık Dere Şehitleri, Erçimsan gibi konuları işledik. Bu yılki konuyu Sağlık Turizmi olarak belirledik. Erzurum'un çok uzun yıllardan beri bölgenin merkezi konumunda. Sağlık konusunda bölge halkına hizmet veriyor. Bundan sonra potansiyeli ülke sınırları dışına taşımak gerekiyor. 23'üncü Sultan Sekisi toplantısında bu konular masaya yatırılacak."

Dünyada 60 milyon kişinin sağlık turizmi kapsamında hareket ettiğini ve bu yolda 90-100 milyar dolar para harcandığına dikkati çeken Erdal Güzel, normal bir turistin gittiği yerde 700- 800 dolar para bırakırken, sağlık turizmi için gelenlerin 3- 5 bin dolar harcadıklarını belirtti. Erdal Güzel Erzurum'un sağlık turizmi pastasından pay alacak avantajları bulunduğunu ifade ederek şehir olarak bu konu üzerinde ortak hareket edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.