Siyaset Haber Girişi : 12 Aralık 2012 22:04

Suriyeli sığınmacılara 500 trilyon

Suriyeli sığınmacılara 500 trilyon
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Türkiye,‘sana sığındım’ diyen herkese kapılarını açıyor, onları kucaklıyor. 135 bin Suriyeli sığınmacılara şuana kadar hükümetin tahsis ettiği para 500 trilyonu geçmiştir” dedi.
Erzurumajans-Yoksullarla Yardım ve Dayanışma Vakfı (YOYAV) tarafından Dedeman Otel'de düzenlenen 20. Yoksullarla Dayanışma Haftası'nın açılış törenine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, YOYAV Başkanı İbrahim Ateş, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin ve çok sayıda dernek temsilcisi katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan YOYAV Başkanı Ateş, yoksulluğun giderek gem vurulamaz hale geldiğini belirterek, dünyadaki 7 milyar insandan 925 milyonun yoksul olduğunu ifade etti. 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ı da hatırlayan Ateş, Özal’ın büyük hizmetlerle gittiğini dile getirerek, “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu kanunu ile gönlümüzde taht kurdu. Sonraki hükümetler de onun açtığı kapıdan girerek yoksullara nice hizmetler sundu. Özal’ın açtığı kapılar sayesinde 15 milyon kişiye yardım sağlandı” şeklinde konuştu.

Vakıfların ve derneklerin öneminden bahseden Başbakan Yardımcısı Arınç, Türk Kızılayı’nın son yıllarda gayesine uygun işler yapmaya başladığını dile getirerek, daha önceki yıllarda farklı sebeplerden dolayı faaliyetlerinin kısıtlı olduğunu söyledi. Kızılay’ın sadece deprem zamanlarında insanlara yardım götürmediğini vurgulayan Arınç, sayısı 135 bini bulan Suriyeli sığınmacılara yardım edildiğini belirterek, “Türkiye, ‘sana sığındım’ diyen herkese kapılarını açıyor, onları kucaklıyor. 135 bin kişiye şuana kadar hükümetin tahsis ettiği para 500 trilyonu geçmiştir” diye konuştu.

Türk Kızılayı’nın Somali’ye, Yemen’e ve Myanmar’a da yardımlar götürdüğünü ifade eden Arınç, “Türkiye yurt içi ve yurt dışında nerede mazlum, aç varsa oraya yardıma koşuyor” şeklinde konuştu.

Türkiye’de gönüllü yardımın önemli derecede olduğunun altını çizen Arınç, “Batılılarda bu durum ne kadar vardır bilmiyorum ama bizimki kadar yoktur. Bireysel ve bencil davranıyorlar. Bilmem ne denen bir usul var hadi ülkenin ismini vermeyeyim, sadece kendini düşünen bir hayat anlayışı bizim lügatimizde yok” ifadesini kullandı.

“10 YIL İÇERİSİNDE 3 BİN 700 VAKIF ESERİNİ TEKRAR AYAĞA KALDIRDIK”

Binlerce vakıf eserinin olduğunu söyleyen Arınç, 10 yıl içerisinde 3 bin 700 vakıf eserini tekrar ayağa kaldırdıklarını vurgulayarak, 60 yılda yapılamayanın 25 mislini 10 yılda yaptıklarını dile getirdi. Önceki gün Meclis’te cep telefonuna bir mesaj geldiğini ve hala silmediğini bildiren Arınç, “Mesajda şunlar yazıyordu: ‘Sesin yüksek olmasın sözün yüksek olsun. Unutma bereketli olan yağmur, gök gürültüsüyle yağan değil toprağı ıslatandır’. Öyle insanlar vardır ki sesini çok yüksek tutar. Damarları patlayacak gibi olur, yüzü kıpkırmızı olur. Sağa döner kırar, sola döner kırar. Ama konuşması bittikten sonra ‘bu adam ne dedi’ diye dönüp bakarsınız sağa sola. Vakıfların da sözü kuvvetli olmalı” değerlendirmesinde bulundu.

Vakıflarla birlikte eğitim, periyodik, sağlık, gıda, sosyal ve yatırım yardımları yaptıklarına dikkat çeken Arınç, insanların acısından habersiz olunursa ülkede barış ve huzur olamayacağını dile getirdi. Kayserili insanların bir söz icat ettiklerini söyleyen Arınç, “Kayserililer ‘paran kadar konuş’ lafını ‘hayrın kadar konuş’ olarak çevirmişlerdir” dedi.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Arınç’a plaket verildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.