Sağlık Haber Girişi : 06 Şubat 2015 14:37

Takip sistemli ambulanslar hastalar için yollarda

Takip sistemli ambulanslar hastalar için yollarda
Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen törenle hizmete giren takip sistemli 10 yeni ambulans hastalar için yola çıktı.
Erzurumajans-Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen törenle hizmete giren takip sistemli 10 yeni ambulans hastalar için yola çıktı.

Çat yolu üzerinde bulunan 112 merkezinde düzenlenen törenle Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü'nün 65 ambulanstan oluşan filosuna kamera takip sistemi bulunan 10 yeni ambulans katıldı. Trafikte geçiş önceliği bulunan ambulanslara yol vermeyen vatandaşların kayıtlarının tutularak cezai işlem uygulanmasını sağlayacak sistemlerin bulunduğu ambulanslar 10 ilçede hizmete başladı. Türkiye'de toplam 798 tane bulunan ambulansların maliyeti 200 bin lirayı buldu. Erzurum'un Yakutiye, Köprüköy, Tortum, Pasinler, Hınıs, Karayazı, Horasan, Palandöken, Oltu ilçeleri olmak üzere göreve başladı. Otoparkçı ve farklı meslek gruplarının da sağlık ekiplerinin kullandığı giysileri kullanması üzerine kıyafette de değişikliğe giden Sağlık Müdürlüğü ekiplerin kıyafetlerini yeniledi. Yoğun bakım hastasının ihtiyaç duyabileceği her cihazın mevcut olduğu ambulanslar uzak ilçelerden gelen hastalara aktif müdahale imkanı sağlıyor.

Törene, Vali yardımcısı Ertuğrul Egemen, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, Erzurum Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan ve davetliler katıldı. Törende konuşan Erzurum İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, " Ambulans filomuza 10 yeni ambulans dahil olmakta bu şekilde ilimizdeki toplam ambulans sayımız 65 iken 75'e çıkıyor. Biz halkımıza bu sayede daha etkin, daha verimli daha kısa sürede ulaşma imkanı bulmaktayız. Ambulanslarımızın 8 'ini ilçelerimize dağıtıyoruz ikisi merkez ilçelerimiz palandöken ve Yakutiye ilçelerimiz olmak üzere dağıtacağız. Bildiğiniz üzere sağlıkta dönüşüm programıyla birlikte en fazla iyileşme gösteren hizmet gruplarından biride acil sağlık hizmetleri.2002 yılında sadece 11 ambulans ile hizmet verirken şuanda 75 ambulansa çıkmış durumdayız. Bakanlığımızın bu desteği için ilimiz adına şükranlarımızı arz ediyorum. İki yeniliğimiz var. Kıyafetlerimiz değişmiş durumda bunun yanı sıra gelen ambulanslarımızın her birinde kontak açılımıyla birlikte başlayan bir kayıt sistemimiz mevcut. Neden böyle bir sisteme ihtiyaç duyuldu. Vatandaşlarımız büyük duyarlılıkla ambulanslar arkasında hasta olduğu sürece yol veriyorlar ancak bizim işimizde dakikalarla değil saniyelerle yarıştığımız için bazen anlayış eksikliği olan vatandaşlarımız olabiliyor. İşte bu kayıtlarla ambulansın geçiş önceliği olan noktalarda geçiş verilmemişse bu kayıtları biz İl Emniyet Müdürlüğüne verip bu kişiler hakkında cezai müeyyidelerin uygulanmasını temin etmiş olacağız." şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Ertuğrul Egemen, " Sağlık bakanlığımıza ilimize sağlık hizmetlerinde sunduğu bu ilave katkıdan dolayı teşekkür ediyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından takip cihazlı 10 ambulans hastalar için yola çıktı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.