Erzurum Haber Girişi : 06 Şubat 2013 18:00

Talebini Türkçe yerine getir!

Talebini Türkçe yerine getir!
Terör örgütü PKK'nın Kars Çömçe ve Ağrı Tendürek Dağı sorumlusu 'Çem' kod adlı Vedat E.'nin yargılanmasına başlandı.
Erzurumajans-Cem Bakırcı'nın haberi-Terör örgütü PKK'nın Kars ve Ağrı sorumlusu "Çem" kod adlı Vedat E.'nin yargılanmasına başlandı. Vedat E., yargılandığı Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Kürtçe savunma yapmaya başlayınca, Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya tarafından, "Bana 'Ben Kürtçe savunma yapmak istiyorum' şeklinde sözlü olarak Türkçe talepte bulunacaksın. Ben yasadaki maddenin geçerliliğini yerine getiriyorum" diye uyarıldı.

Polisin sıcak takibinden kaçarken otomobilin şarampole yuvarlanması sonucu ağır yaralı olarak ele geçirilen Vedat E.'nin Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılanmasına başlandı. Cumhuriyet savcısının hazırladığı iddianamede, örgüt adına yol keserek araç yakma eylemleri ile para ve değerli ziynet eşyaları gasp edilen 22 vatandaş müşteki olarak gösterildi.

-"KÜRTÇE SAVUNMA TALEBİNİ TÜRKÇE YAP"-

Sanık PKK'lı Vedat E.'nin Kürtçe olarak "Önder Abdullah Öcalan'a yapılan 15 Şubat komplosunu kınıyoruz" şeklindeki ifadesi üzerine Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, "Kürtçe savunma yapmaya devam edersen dışarı çıkarırım. Bana 'Ben Kürtçe savunma yapmak istiyorum' şeklinde sözlü olarak Türkçe talepte bulunacaksın. Ben yasadaki maddenin geçerliliğini yerine getiriyorum. Bizimle sohbet etmek için getirilmedin buraya, 'sanık' olarak getirildin. Burada propaganda yapılmasına müsaade etmeyiz" şeklinde uyarıda bulundu.

-"YOL KESMELERİMİZDE ZORBALIK YOK"-


Mahkeme Başkanı Kahya'nın ikinci kez uyarısının ardından sanık, "Kürtçe savunma yapıyorum. Propaganda yapmıyorum. Ben örgütün elemanıyım. Örgüt adına burada bulunuyorum. Bizim yol kesmelerimizde zorbalık ve şiddet yoktur. Biz yol kesmelerde sadece halkı bilgilendiriyorduk. Benim ifadelerim baskı altında alındı" dedi. Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Devletin Birliği ve Ülke Bütünlüğünü bozmak, Tehlikeli Maddeleri İzinsiz olarak taşımak, cebir, şiddet, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, nitelikli yağma' suçlarından tutuklu olarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemi ile yargılanan Vedat E.'nin, duruşması bir ileri tarihe ertelendi. Duruşmaya para ve değerli ziynet eşyalarının gasp edilen 22 vatandaş ise müşteki olarak katıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.