Siyaset Haber Girişi : 13 Kasım 2012 17:00

Tanrıkulu, Başbakan'a 2011 tesislerini sordu

Tanrıkulu, Başbakan'a 2011 tesislerini sordu
Erzurum'da gerçekleştirilen 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için inşa edilen tesisleri sordu.
Erzurumajans-CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Erzurum’da gerçekleştirilen 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için inşa edilen tesisleri Meclis'e taşıdı.

Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Erzurum’da gerçekleştirilen 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için inşa edilen tesislerin ihalelerinin de arasında bulunduğu ve maliyeti toplam 965 milyon Türk Lirası olan ihalelere fesat karıştırıldığı iddiasıyla soruşturma başlatıldığı bilinmektedir” dedi. Tanrıkulu, Başbakan'a şu soruları yöneltti:

“Toplam maliyeti 965 milyon Türk Lirası olan ve devletin büyük bir zarara uğratıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturma sonuçlanmış mıdır?
Soruşturma neticesinde kimler hakkında ne tür işlemler gerçekleştirilmiştir?

Suni kar göletinin taban yalıtımının yapılmadığı ve bu durumun şartnamede bulunmadığı iddiaları doğru mudur?

Suni kar göletinin yüklü maliyetine rağmen işlevini yerine getirmemesi nedeniyle şartnameyi hazırlayan veya şartnamede var ise yüklenici hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?

Suni kar göletindeki ağır eksiklik nedeniyle oluşan devlet zararı ne şekilde giderilecektir?”  (Haber: Ankara-ANKA)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • SADULLAH 01 Ocak 1970 02:00

    YA BU AKP SEVDALILARINDA MODA OLDU. KENDİLERİ GİBİ DÜŞÜNMEYENE AÇIKLAMA YAPMA ŞANSI BİLE BIRAKMIYORLAR. ABDURRAHMAN GEZER ADLI YORUMCU ARKADAŞ GALİBA TAHAMMÜLSÜZLÜK HASTALIĞINA KAPILDI. ERZURUMLUYUZ AMA 2011 OYUNLARI ŞEHRİMİZE NE KATTI. O KADAR MASRAFLA ERZURUM İŞSİZLİĞİ KÖKTEN ÇÖZÜLÜRDÜ. ANCAK YANDAŞA PEŞKEŞ ÇEKMEKTEN BAŞKA NE YAPILDI SÖYLERMİSİNİZ. SİZİN GİBİ DÜŞÜNMEYENLERE BU TAHAMMÜLSÜZLÜK NİYE? SUÇLULUK PSİKOLOJİSİ Mİ YOKSA FOBİLERİNİZ Mİ VAR?? (not chp yi hiç ama hiç sevmem)

  • abdurrahman gezer 01 Ocak 1970 02:00

    objektif habercilik bu değil pkk nın avukatlığını yapan birinın haberını manşetten gönderıyon neden başka haberler göndermıyon pıs pkk nın avukatı chp başkan yardımcısı tanrıkulu haberını bır daha bu sıtede görmekl istemiyoruz yoksa sızı de takip etmeyeceğiz artık... Editörün Notu: Sayın Gezer, Erzurumajans.com'u bu haberi yayınladığımız için eleştireceğinize; Sayın Erzurum milletvekillerinin bu konuyla ilgili olarak ne gibi bir girişimde bulunduğunu sorgular mısınız?....