Medya Haber Girişi : 09 Temmuz 2015 15:55

Tansiyon programı güldürüyor

Tansiyon programı güldürüyor
Erzurum'da Ramazan ayında yerel Kanal 25 ekranlarında yayınlanan "Tansiyon" adlı program izleyicileri güldürüyor.
Erzurumajans-Erzurum'da Ramazan ayında yerel Kanal 25 ekranlarında yayınlanan "Tansiyon" adlı program izleyicileri güldürüyor.

Salih Yalçın'ın hazırlayıp sunduğu program Ramazan ayının 20. Gününe kadar yayınlandığı Kanal 25 TV ve www.sorguhaber.com internet sitesinde izlenme rekorları kırıyor. 12 yıla yaklaşan bu sürede ramazan aylarında 'Tansiyon' kış aylarında ise 'Kardan Adam' programları ile beğenisini her geçen gün artıran program yapımcısı Salih Yalçın, halktan gelen teveccüh ile yeni programlar için kolları sıvadığını söyledi.

KAMU KURULUŞLARI SPONSOR OLDU


Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Aziziye Belediyesi, Palandöken Belediyesi ve birçok kurumun destekleri ile yürütülen programda Erzurum adına A'dan Z'ye herşeyi bulmak mümkün. Erzurum'a dair unutulmuş değerlerin tanıtıldığı, 'Tansiyon' programında bununla beraber özellikle Erzurum'da ramazan temasına vurgu yapılıyor. Erzurum'da ki ramazan etkinliklerinin dikkatle takip edildiği programda ayrıca 7'den 70'e herkesle yapılan röportajlarda şaşırtmalı cevabı olan sorulara da rastlamak mümkün. Yaşlı dedelere cirit attırıldığı, güreş tutturulduğu, eski çocukluk oyunlarından kol taşı oyununun sergilendiği programlar izlenme rekorları kırıyor. Bunlarla birlikte programın en çok dikkat çeken kısmı ise bayan futbolcularla yapılan penaltı atışları oldu.

ŞAŞIRTMACA SORULARLA HERKES EĞLENİYOR

Aktif kamera ve elinde mikrofonu ile Erzurum'da gezmedik sokak cadde bırakmayan Sunucu Yalçın, vatandaşlara sorduğu şaşırtma sorularla da dikkat çekiyor. Zenci bebeğin dişleri ne renk? Erzurum'da Havuzbaşı'nda bulunan Atatürk heykelindeki atın hangi ayağı havada? İnsan ne kırınca sevinir? Soruları halk arasında da sürekli sorulur hale geldi. Programın yayınlanmasından dakikalar öncesinde ekranların başında bekleyen izleyicilerin fenomeni haline gelen sempatik sunucu başarısını vatandaşların hoşgörüsünden aldığını söylüyor. Programlarda vatandaşlara tebessüm ettirme gayretinde olduğunu söyleyen Yalçın, "Türkiye'de her ilde ramazanın ayrı bir huşusunu görmek mümkün. Fakat Erzurum'da bir şehir oruç tutuyor diyebiliriz. Şehrin en işlek caddesi Cumhuriyet Caddesi bile iftar saatlerinde bir anda sessizliğe bürünüyor. Öyle ki Erzurum'da sırf ramazan ayını geçirmek için gelen yerli turistlere bile rastlayabilirsiniz. Erzurum'un bu güzelliğini ekranlara taşımaktan mutluluk duyuyorum. Tansiyon programına katılan herkes çocukluğunu yaşar gibi şen ve neşeli. Programın bazı bölümleri ise çocuklarımızı eğitici nitelikte. Yangın görünce nereyi ararsınız? Kaza gördüğünüzde telefonda nereyi ararsınız gibi sorularla hem halkı bilinçlendiriyoruz. Hemde programın maksadına ulaşmasına katkı sağlıyoruz. Kamera arkasında programın yayına hazırlanmasında emeği olan oğullarım Süleyman ve Osman'a Kameranım Mikail Kurban, montaj personeli Adem Kotan ile birlikte yayın yönetmenimiz Oktay Polat'a da teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.