Bölge Haber Girişi : 16 Ağustos 2010 00:08

Tarihi esnaf çarşısı sinek avlıyor!..

Tarihi esnaf çarşısı sinek avlıyor!..
Erzurum'da hediyelik eşya denince akla gelen ilk yerlerden olan tarihi Rüstem Paşa Çarşısı'nda esnaf, Ramazan ayıyla birlikte siftah yapamadan kepenk kapatmaya başladı. Oltu Taşı ürün satan yaklaşık 60 işyerini olduğu tarihi çarşı adeta sinek avlıyor.

Erzurum Ajans-Erzurum'da hediyelik eşya denince akla gelen ilk yerlerden olan tarihi Rüstem Paşa Çarşısı'nda esnaf, Ramazan ayıyla birlikte siftah yapamadan kepenk kapatmaya başladı. Oltu Taşı ürün satan yaklaşık 60 işyerini olduğu tarihi çarşı adeta sinek avlıyor.
Kanunu Sultan Süleyman'ın Sadrazamı Rüstempaşa tarafından yaptırılan Menderes Caddesi üzerinde bulunan ve halk arasında Taşhan diye bilinen bedesten, bu günlerde en sessiz günlerini yaşıyor. Oltu taşı işlemecilerinin faaliyet gösterdiği tarihi çarşıda Ramazan ayıyla birlikte satışlar, durma noktasına geldi. Ramazan öncesi bir çok müşterinin alış veriş yaptığı Taşhan'da son birkaç gündür iftar öncesi ve sonrasında satışlar yok denecek seviyede.
Ramazan'la birlikte her sabah dükkanı açıp akşamda siftahsız kapattıklarını anlatan esnaf, "Ramazan'dan önce yerli ve yabancı turist alışverişini yapıyordu. Ancak Ramazan'la birlikte yerli turist ve vatandaşlar Taşhan'a uğramaz oldu. Yabancı turistte nadiren de olsa geliyor ama onlarda fazla bir şey almıyorlar. Ramazan Bayramı'na kadar işler böyle devam edecek galiba" dediler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.