Kültür-Sanat Haber Girişi : 27 Haziran 2016 17:26

Tarihi kongre binasında sergi

Tarihi kongre binasında sergi
Mustafa Kemal Atatürk yönetiminde 'Milli sınırlar içinde vatan, bölünmez bir bütündür, parçalanamaz' kararıyla Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Erzurum'daki Kongre binası tezhip ve el sanatları sergisine ev sahipliği yaptı.
Erzurumajans-Mustafa Kemal Atatürk yönetiminde 'Milli sınırlar içinde vatan, bölünmez bir bütündür, parçalanamaz' kararıyla Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Erzurum'daki Kongre binası tezhip ve el sanatları sergisine ev sahipliği yaptı.

İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Alvarlı Efe Hazretler Vakfı'nın Yakutiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliğiyle düzenlediği Tezhip ve El Sanatları Kursları Dönem Sonu Sergisi, Erzurum Kongresi'nin yapıldığı tarihi binada açıldı. Serginin açılışını Vali Seyfettin Azizoğlu eşi Nilgün Azizoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Hasan Mazlumoğlu, Tezhip ve El Sanatları Kursu öğretmenleri ile birlikte açtı. Sergiyi gezen ve kursiyerlerden bilgi alan Vali Seyfettin Azizoğlu, öğrencileri çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Sergide, el sanatları alanında; ahşap boyama, yağlı boya, keçe aksesuarları, kokulu taş çalışması ve ev aksesuarları süslemeciliği alanında yapılan çalışmalar yer alırken, Tezhip alanında ise; şükufe, minyatür, çini, sazyolu, münhani ve hat tasarımı eserleri sanat sevenlerin beğenisine sunuldu. 38 öğrencinin çalışmalarının yer aldığı sergide toplam 247 eser bir hafta boyunca sergilenecek.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.