Kültür-Sanat Haber Girişi : 18 Haziran 2012 12:30

Tarihi mekanda el emeği göz nuru sergisi

Tarihi mekanda el emeği göz nuru sergisi
Yakutiye Belediyesi tarafından düzenlenen meslek edindirme ve beceri kursları yılsonu sergisiyle görücüye çıktı.
Erzurum Ajans-Yakutiye Belediyesi tarafından düzenlenen meslek edindirme ve beceri kursları yılsonu sergisiyle görücüye çıktı. Yıl boyunca 200 kursiyerin ürettiği el emeği göz nuru ürünler sergisi Yakutiye Medresesinde Ali Korkut tarafından açıldı. Belediye Başkanı Ali Korkut, kadınların ev ekonomilerine katkı sağlamak amacıyla düzenledikleri kurslarda harika üretimlerin yapıldığını belirterek “1 yılın karşılığı bu sergide. Keçe, kumaş, işlemeler ve nakışlar muhteşem. Genç kızlarımız, ablalarımız duygularını, hislerini, bütün maharetlerini konuşturmuşlar” dedi.
Yakutiye Belediyesi tarafından düzenlenen meslek edindirme ve beceri kursları çok sayıda genç kız ve ev hanımının altın bileziği olmaya devam ediyor. Kursların tamamlanması nedeniyle Yakutiye Medresesinde düzenlenen yılsonu sergisini açan Belediye Başkanı Ali Korkut, “200 kursiyerimiz kurslarımızda başarılı bir dönem geçirerek sertifika aldılar. Kurslar meslek edindirerek ev hanımlarımıza, genç kızlarımıza yeni bir kimlik kazandırıyor. El becerileri gelişiyor ve yeni kazanım sahibi oluyorlar. Üretebilmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Birde bu kurslarda ürettikleri her şeyin hammaddesini belediye olarak biz karşılıyoruz, satış yaptıklarında elde ettikleri bedelleri kendilerine kalıyor. Herkesi bu sergiyi gezmeye çağırıyorum. Hanımların hisleri, duyguları ve bütün hünerleriyle yaptıkları ürünlerden herkes almalı. Mutlaka beğenecekleri ve ihtiyaçları olan bir şeyle karşılaşacaklardır” şeklinde konuştu.

KURS MERKEZLERİ HAYAT VERİYOR

Usta öğretmenler tarafından Merkez Bosna caddesinde Ek Hizmet binası, Dumlu, Dadaşköy mahallelerinde Yakutiye Belediyesine ait Merkezlerde yürütülen meslek edindirme kursları genç kız ve ev hanımlarına hayat veriyor. Onları dört duvar arasından çıkarıp, üretime kazandıran kursların tüm masrafları belediye tarafından karşılanıyor. Kursiyerler ayrıca ürettiklerini kurslarda satabiliyorlar. Sipariş usulüyle üretim yapılan kurslar, kursiyerlerin de yüzünü güldürmüş. Ürettikleri her şeyin tasarımını yapan kursiyerler, sergideki ürünlere özellikle turistlerin ilgisi olduğu söylüyorlar.
14-70 yaş arasında genç kız ve kadınların kabul edildiği kurslarda makine, yer ve malzeme belediye tarafından karşılanıyor. Makine nakışı, el nakışı, giyim, ebru, çini, İngilizce, bilgisayar, web tasarımı, el sanatları ve boyama, aşçılık, kitre bebek, branşlarında kurslardan 2011-2012 döneminde 200 kursiyer başarı sertifikası aldılar. Kurslar; Ayşe Daş Makine Nakışı ve Mefruşat, Gülden Ateş El Sanatları, Meryem Namaz Dikiş Öğretmeni, Ahmet Dizlek Ebru Hocası, Mehmet Bozan Çini öğretmeni, vasıtasıyla yürütülüyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.