Siyaset Haber Girişi : 01 Ekim 2013 18:02

TBMM 24. dönem 4. yasama yılı

TBMM 24. dönem 4. yasama yılı
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "TBMM, milli mücadeleyi yürüten ve yöneten Gazi Meclisi'dir ve dünyada tektir. Devleti kuran tek meclistir" dedi.
Erzurumajans-TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "TBMM, milli mücadeleyi yürüten ve yöneten Gazi Meclisi'dir ve dünyada tektir. Devleti kuran tek meclistir" dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in gongu çalmasıyla birlikte 24. Dönem 4. Yasama Yılı'nın 1. Birleşimi açıldı. Cemil Çiçek, meclisin açılışında yaptığı konuşmada, yeni yasama yılının hayırlı olmasını diledi.

Çiçek, "Türk milletinin son yüzyılda elde ettiği 3 önemli kazanımı vardır. Yakın çevremizde, bölgemizde yaşanan insanlık dramlarından sonra bunların ne kadar büyük ve hayati dönemi olduğunu şimdi daha iyi anlıyoruz. Bunlardan birincisi, kanımız ve canımız pahasına kazandığımız bağımsızlığımızdır. Bu büyük milletin hangi şartlar ve zorluklar içinde buna kavuştuğuna tüm dünya ve tarih şahittir. İkincisi, şanlı milli mücadelemizin bağımsızlıkla noktalanmasından sonra kurduğumuz Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Üçüncüsü ise, bazı eksikliklerine ve zaman zaman yaşadığımız ciddi sorunlara rağmen demokrasidir. Bu kazanımların elde edilmesindeki en büyük şeref, onun temsilcilerinin oluşturduğu bu yüce meclisimizdir. TBMM, milli mücadeleyi yürüten ve yöneten Gazi Meclisi'dir ve dünyada tektir. Devleti kuran tek meclistir. Geçmişte ve bugün önce devletler kurulmuş, sonra parlamentolar oluşmuşken, milletimiz başlattığı kutsal mücadele ile önce Erzurum ve Sivas Kongrelerini yapmış, ardından da kendi adına karar alacak 23 Nisan 1920'de meclisini oluşturmuş, ordusunu ve devletini kurarak cumhuriyete kavuşmuştur. Bunun arkasından da çok partili hayata geçiş dönemlerinde tecrübe ederek demokrasiyle buluşmuştur. Bu kazanımları bizlere armağan edenlere hepimizin derin bir şükran borcu vardır" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.