Erzurum Haber Girişi : 29 Mayıs 2012 10:15

Tefeciler hakim karşısında

Tefeciler hakim karşısında
Iğdır, Kars ve Erzurum'da işadamlarına yüksek faiz oranla döviz ve TL satışı yaparak tefecilik, darp, hürriyeti tahdit ve gasp suçlarına karıştıkları iddiasıyla yargılanan 11 sanık hakkında 10-20 yıl arasında değişen hapis istemiyle dava açıldı.
Erzurum Ajans-Cem BAKIRCI'nın haberi-Iğdır, Kars ve Erzurum'da işadamlarına yüksek faiz oranla döviz ve TL satışı yaparak tefecilik, darp, hürriyeti tahdit ve gasp suçlarına karıştıkları iddiasıyla yargılanan 11 sanık hakkında 10-20 yıl arasında değişen hapis istemiyle dava açıldı.

Yüksek faiz oranla döviz ve TL satışı yaparak tefecilik, darp, hürriyeti tahdit ve gasp suçlarına karıştıkları iddiasıyla yargılanan 11 sanık hakkında 10-20 yıl arasında değişen hapis istemiyle dava açıldı.

Başta Erzurum olmak üzere Kars ve Iğdır'da 2009-2011 yılları arasında işadamlarını tehdit ederek tefecilik yapan 11 kişi hakim önüne çıktı.  

Erzurum Özel Yetkili 4.Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan M.S.i., Ş.Ö., AK.Ö., A.Ö., F.Ö., F.A., B.U., A.Ö., M.R.İ., V.B., ve D.Ö. hakkında tefecilik, darp, hürriyeti tahdit ve gasp suçlarına karıştıkları iddiasıyla 10-20 yıl arasında değişen hapis cezaları isteniyor.

'BOĞAZINI KESERİZ'

Mağdur edilen 13 işadamı ise müşteki olarak ifade verdikleri duruşmada tutuksuz yargılanan sanıklardan davacı oldular.  Müşteki sanıklardan C.K., 180 bin dolarının ölüm tehdidi ile alındığını ifade ederek, "Benim her şeyimi bitirdiler. Esnaf olarak ticari itibarım kayboldu. Beni ve ailemi, 'Boğazını keseriz' diyerek tehdit ederek paramı aldılar. Hepsinden şikâyetçiyim" dedi.

Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, yüksek faiz oranı ile tefecilerden para alan işadamı mağdur müştekilere,"Neden bankalardan kredi çekmiyorsunuz' diye sordu. Müştekiler ise "Bu tefeciler yüzünden ticari itibarımız kayboldu, nasıl para çekelim' diye kendilerin savundu.

D
uruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.(Palandöken) 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.