Erzurum Haber Girişi : 10 Mayıs 2016 12:30

Tekerlekli sandalyeli engelliler Ata'nın huzuruna çıkamadı

Tekerlekli sandalyeli engelliler Ata'nın huzuruna çıkamadı
Erzurum'da 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle düzenlenen çelenk töreninde rampa olmaması nedeniyle platforma çıkamayan bazı engelliler törene katılamadı.
Erzurumajans-Erzurum'da 'Engelliler Haftası' nedeniyle Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şubesi, Zihinsel Engelliler Derneği, Otizm Derneği, Altı Nokta Körler Derneği, Down Sendromlu ve Zihinsel Enfelliler Derneği ve Girişimci Engelliler Derneği Atatürk anıtına çelenk koydu. Yürüyebilenler Ata'nın huzuruna çıkarken, kutlamaya tekerlekli sandalyeleri ile katılan çok sayıda engelli, alana yol olmadığı için törenleri uzaktan izlemekle yetindi.

Merkez Yakutiye ilçesinin Havuzbaşı semtindeki Atatürk anıtına yakınları ya da kendi imkanları ile gelen dernek üyeleri çelenk koydu, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu. Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül ile Emniyet Müdürü Kamil Karabörk'ün dışında protokolden kimsenin katılmadığı törende engelliler adına açıklama yapan Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Sadullah Efe, sorunlarını dile getirdi. 1996 yılından beri derneğin başkanlığını sürdürdüğünü ifade eden Efe, "Bugüne kadar hep söylemleri duyduk artık eylemlerle bazı şeylerin yerine getirilmesini istiyoruz. Biz bu sıkıntılarımızı Engelliler Haftası'nda dile getiriyoruz. Ama hiçbir şey değişmiyor. Buraya gelen tekerlekli sandalyeli üyelerimiz her yıl olduğu gibi bu yıl da erişimde yaşanan sıkıntılar nedeniyle Ata'nın huzuruna çıkamadı. Bizleri uzaktan izlemek zorunda kaldılar. Belediye başkanından ricamız anıta çıkan merdivenlerin yanına engelliler için de bir yol yapılması. Tabi bu yıl da valilik ve belediyeden hiçbir yetkiliyi yanımızda göremedik. Bunlar bizi çok üzüyor" diye konuştu.

Anıta çelenk konulmasının ardından dernek başkanları ve engelliler alandan ayrıldı. Tekerlekli sandalyeli engellilerin anıttan ayrılışı sırasında ise trafik polisleri yolu kesip geçişlerine yardımcı oldu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.