Spor Haber Girişi : 21 Kasım 2012 10:15

Tekirdağ boks takımından Başkan Ertem'e ziyaret

Tekirdağ boks takımından Başkan Ertem'e ziyaret
Tekirdağ Boks Takımı Erzurum’da 26 Kasım-1 Aralık tarihlerinde düzenlenecek Türkiye Büyükler Ferdi Boks Şampiyonası’nda Tekirdağ’ı temsil edecekler.
Erzurumajans-Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi, Kapaklı Beldesi'ndeki Zirve Boks Kulübü’nde faaliyetlerini sürdüren Tekirdağ Boks Takımı Erzurum’da 26 Kasım-1 Aralık tarihlerinde düzenlenecek Türkiye Büyükler Ferdi Boks Şampiyonası’nda Tekirdağ’ı temsil edecekler.

Şampiyona öncesinde Zirve Boks Kulübü İdarecisi Servet Bedir, Antrenör Sedat Yaka ile sporcular Savaş Karaduman, Bekir Avcı, Seyfettin Gürel ile Ediz Dingil’den oluşan Tekirdağ Boks Takımı kafilesi Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’i makamında ziyaret ettiler. 2009 mahalli idareler seçimlerinde Kapaklı’dan Belediye Başkan adayı olan Akın Yılmaz’ın da hazır bulunduğu ziyarette Antrenör Servet Bedir, şampiyona hakkında Başkan Ertem’e genel bir bilgilendirmede bulunarak, çalışmalarından bahsetti.
Antrenör Sedat Yaka, şampiyonaya Tekirdağ’ı temsilen katılacaklarını ifade ederek, Ali Ertem’den destek istedi. Yaka, yol ve konaklama masraflarını kendilerinin karşılaşmakta zorlanacağını ifade ederek, “Kapaklı’da aradığımız desteği bulamadık, destek olursunuz diye sizleri ziyaret ettik.’’ Dedi.

Ali Ertem, kanunun yardıma izin vermesi şartıyla katkı sağlayabileceklerini ifade ederek “aksi halde yardım yapmamız söz konusu olamaz. Sizler bir başvuruda bulunuz, bizler de kanuna bakalım. Kanun ‘yardım yapılabilir’ derse bizler de katkı sağlayabiliriz.’’ diye konuştu.

Antrenör Sedat Yaka’nın ‘Belediyeler sporu desteklemeliler’ şeklinde ifadesi üzerine Ali Ertem, “2 yıl öncesine kadar Belediye bünyesinde 250’ye yakın sporcu spor yapıyordu. Futbolda 3.Lig’e çıktık, Voleybolda 1.Lig’in eşiğinden döndük, Güreş Takımımız 2.Lig’e yükseldi. Bizler Çerkezköy’de sporcun gelişmesine katkı sunarken, Türkiye’de bir başka örneği bulunmadığı bir şekilde ‘belediyeyi zarara uğratmak’ iddiasıyla soruşturma geçirdim. Bu Türkiye’de bir ilktir, yüzlerce belediye spora katkı verirken ilk kez bir belediye başkanı soruşturma geçirdi.’’ İfadelerine yer verdi.

Soruşturmaya konu olan miktarın 90 bin TL olduğunu ifade eden Başkan Ertem, “bugün Spor Toto Süper Lig’de mücadele veren Akhisar Belediyespor, Belediye tarafından kendisine kazandırılan kaynaklarla bu noktaya geldi. Bu gibi yüzlerce örnek bulunuyor. Her belediye sporcusuna sahip çıkıyor, katkı sağlıyor ve sporun gelişmesi için mücadele veriyor. Geçirdiğim soruşturma nedeniyle spordan desteğimi çektim, artık Belediye çatısı altında her hangi bir branşta sporcu bulunmuyor.’’ Açıklamasında bulundu.

‘Sütten ağzım yandı, artık yoğurdu üfleyerek yiyorum’ diyerek sözlerini sürdüren Ali Ertem, “içim acıyor ama spora Belediye olarak destek veremiyorum. Bundan sonra da bu şekilde devam edecek.’’ Dedi.

Ali Ertem, kendisinin de eski bir boks sporcusu olduğunu söyleyerek “üniversiteler arası Türkiye Şampiyonası’nda Marmara Bölge Birinciliği elde ettim. Konya’da şampiyonanın yapılacağı gün ünlü bir boksörün vefat etmesi üzerine şampiyona iptal edildi.’’ İfadelerine yer verdi. Boks sporu ile uğraştığında Antrenörünün Avrupa Şampiyonu Cemal Kamacı olduğunu kaydeden Ali Ertem, konuşmasının sonunda Erzurum’da yapılacak olan Türkiye Büyükler Ferdi Boks Şampiyonası’nda mücadele verecek sporculara başarılar diledi.

Tekirdağ Boks Takımı heyeti Ali Ertem’in ardından Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı ve aynı zamanda Türk İş Tekirdağ İl Temsilcisi Murat Koçak’ı makamında ziyaret ettiler. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.