Bölge Haber Girişi : 19 Şubat 2010 00:08

Tekman'da fıtık ameliyatı yapıldı!..

Tekman'da fıtık ameliyatı yapıldı!..
Erzurum'un Tekman İlçesi'nde ilk defa fıtık ameliyatı yapıldı.Tekman 50 yataklı Devlet Hastanesi'nde ilk defa genel cerrahi uzmanı Uz. Dr. Özgen Avcı ve Anastezi uzmanı Hatice Tatlısoy tarafından fıtık ameliyatı gerçekleştirildi.

Erzurum’un Tekman İlçesi’nde ilk defa fıtık ameliyatı yapıldı.Tekman 50 yataklı Devlet Hastanesi’nde ilk defa genel cerrahi uzmanı Uz. Dr. Özgen Avcı ve Anastezi uzmanı Hatice Tatlısoy tarafından fıtık ameliyatı gerçekleştirildi.
Eşi Asiye tan’ın bir süredir fıtık rahatsızlığı nedeniyle ameliyat olması gerektiğini ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle Erzurum’a gidemediğini söyleyen Hasan Tan, “Bugün burada böyle bir imkanın olması bizi hem maddi sıkıntıdan kurtardı hem de hastamız ameliyat olarak sağlığına kavuştu. Sağlık Bakanımıza ve hastane çalışanlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.
Ameliyatla sağlığına kavuşan Asiye Tan ise “Uzun zamandan beri hastalığım vardı. Evimizin işlerini bile yapamaz duruma gelmiştim. Bugün Tekman’da ameliyat oldum. Çok mutluyum, Allah devletimizin eksiğini vermesin”.diye konuştu.
Genel Cerrahi Uzmanı Doktor Özgen Avcı de Tekman İlçe Devlet Hastanesinde bir ilke imza atarak göbek fıtığı ameliyatı yaptıklarını belirterek, ilçe halkının artık küçük operasyonlar için Erzurum’a gitmeden burada arzu ettiği sağlık hizmetini alabileceğini söyledi.
Öte yandan vatandaşlar, ilçede diş hekimi eksiğinin dışında bütün sağlık hizmetlerini rahatlıkla alabildiklerini belirterek, bu branştaki eksikliğin giderilmesi ile halkın diş problemleri için 160 kilometre uzaklıktaki Erzurum’a gitmek zorunda kalkmayacağını dile getirdiler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.