İlçeler Haber Girişi : 19 Haziran 2013 15:24

Tekman'ı sel vurdu

Tekman'ı sel vurdu
Erzurum'un Tekman İlçesine bağlı Yuvaklı Köyü'nde etkili olan sağanak yağış sele neden oldu.
Erzurumajans-Erzurum'un Tekman İlçesine bağlı Yuvaklı Köyü'nde etkili olan sağanak yağış sele neden oldu.

Köyde 5 ev ve çok sayıda ahır selden zarar gördü.
Edinilen bilgiye göre, dün öğle saatlerinde etkili olan sağanak yağmur ve dolu yağışı köyde su baskınlarına neden oldu.

Köy Muhtarı Arap Ak'ın köyde sel yaşandığını bildirmesinin ardından Tekman Kaymakamı Ahmet Adanur, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gökhan Türk, İlçe Müftüsü Necati Işık, Emniyet Müdürü Duraner Yay köye giderek incelemelerde bulundular. Köyde 5 evin yanı sıra çok sayıda hayvan barınağı da hasar gördü.
Köy Muhtarı Arap Ak, "Yağış şiddetli bir şekilde başladı. Bizler evlerimizi terk edip yüksek kesimlere tırmanmak zorunda kaldık. 10 dakika sürmesine rağmen bu kadar hasar meydana geldi. Eğer yağmur biraz daha devam etmiş olsaydı kesinlikle can kaybı olacaktı. Allahtan kısa süreli devam etti. Köyümüz mezramızın yakınında düz bir alana taşınması istiyoruz. Projemizi verdik henüz çalışma başlamadı." dedi.
köyde yaşayan ve yaklaşık 100 yaşında olduğunu söyleyen Esmer Yuva, "Ben bu köye gelin geldiğimden beri bu köyün durumu hep böyle yağış yağdığı an evlerimiz su altında kalıyor. Benin iki oğlum var onlarda çobanlık yapıyorlar. Evimizin durumu göz önündedir" dedi.

Bu arada köylüye ait çayır ve tarlalar doludan dolayı önemli ölçüde zarar gördü. Dolu yağışının etkisi ile köy yolunun heyelan nedeniyle kapanırken, köye gelen heyet bir kilometrelik yolu yürümek zorunda kaldılar. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.