Bölge Haber Girişi : 04 Şubat 2011 18:05

Tesiste siz sporda biz üstünüz!..

Tesiste siz sporda biz üstünüz!..
25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları tüm hızıyla devam ediyor. 26. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na ev sahipliği yapacak Slovenya'nın Delegasyon Başkanı Tone Vogrinec'ten Erzurum'a büyük övgü.

Erzurum Ajans-25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları tüm hızıyla devam ediyor. 26. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’na ev sahipliği yapacak Slovenya’nın Delegasyon Başkanı Tone Vogrinec’ten Erzurum’a büyük övgü. Slovenya’nın Maribor kentinde 2013 yılında düzenlenecek kış oyunları öncesinde Erzurum’daki organizasyonu değerlendiren Vogrinec, ‘’Türkiye’yi takip edebilmek imkansız. Kış sporlarında tecrübemiz var ama organizasyon ve tesis konusunda bizden çok iyisiniz’’ dedi.

DEVLET DESTEĞİ İNANILMAZ

Slovenya’nın nüfus ve tesis bakımından Erzurum’la karşılaştırılamayacağını belirten Tone Vogrinec, ‘’Devletin Erzurum’a verdiği destek inanılmaz. Tesisleşme konusunda bu anlamda size yetişemeyiz. Bizim devlet desteğimiz çok az’’ dedi. Vogrinec, Erzurum’daki tesisler içerisinde en çok Türk Telekom Atlama Kuleleri ve Erzurum Şehir Stadı’ndan etkilendiğini belirterek, ‘’Erzurum’da müsabakaların gerçekleştirildiği tesisler şehir merkezi içerisinde. Özellikle atlama kuleleri inanılmaz. Maribor’da atlama kulelerine araçla 1 saat yolculuktan sonra ulaşabiliyorsunuz’’ dedi. Erzurum’un kış oyunlarını düzenleyerek olimpiyatlar için önemli bir adım attığını vurgulayan Vogrinec, ‘’Olimpiyat yarışı çok zorlu bir süreçtir. Aday olan ülkelerin hepsi birbirinden zorludur. Erzurum teorik olarak olimpiyat düzenleyebilir. Kış oyunları bu anlamda Türkiye’ye önemli tecrübe kazandıracak’’ dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.