Spor Haber Girişi : 04 Ağustos 2017 14:21

TESUD üyeleri Kaçkar'a tırmandı

TESUD üyeleri Kaçkar'a tırmandı
Türkiye Emekli Subaylar Derneği Doğa Sporları Topluluğu (TESUDDOST) tarafından doğa tırmanışı ve Kaçkar Dağlarına tırmanış düzenlendi.
Erzurumajans-Türkiye Emekli Subaylar Derneği Doğa Sporları Topluluğu (TESUDDOST) tarafından doğa tırmanışı ve Kaçkar Dağlarına tırmanış düzenlendi.

TESUDDOST üyelerini, Erzurum'da TSK Mehmetçik Vakfı Erzurum Temsilcisi emekli Albay Sabri Topdağı, Tabyalara götürdü. Topdağı'nın anlatımı ve rehberliğinde konuklar, Aziziye ve Mecidiye Tabyalarını gezdi.  Tabyalar ve Aziziye savunması hakkında bilgi alan ve bol bol fotoğraf çeken grup Aziziye Şehitleri Anıtı ile Nene Hatun'un mezarını ziyaret ettikten sonra Artvin'in Yusufeli ilçesine hareket etti. Altıparmak (Barhal) Köyü bölgesinde iki gün konaklayan ekip,doğa yürüyüşü yaptı ve yüksek irtifa için hazırlık yaptı. Ardından Yaylalar/Olgunlar köyüne giden gruba bu bölgede TESUD Erzurum Temsilcisi emekli Albay K. Hakan Tuluk da katıldı. Ertesi gün Dilber Düzü kamp alanından tırmanışa başlayan TESUDDOST üyeleri faaliyetlerini tamamlayarak Erzurum'a döndü.

Bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerine hayran olduklarını ifade eden grup üyeleri; yılda en az iki veya üç kez bu bölgeye gezi düzenleyeceklerini ve her seferinde daha çok katılımcıyla geleceklerini bildirdiler. Grup üyeleri, bundan sonraki gelişlerinde Erzurum Tabyalarını görmek için daha fazla zaman ayıracaklarını ifade ettiler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.