Erzurum Haber Girişi : 14 Mart 2017 15:15

Timsal Karabekir'den Güneş Vakfı'na tarihi ziyaret

Timsal Karabekir'den Güneş Vakfı'na tarihi ziyaret
Milli Mücadele Kahramanı Kazım Karabekir Paşa'nın kızı Timsal Karabekir, Güneş Vakfı'nı ziyaret etti.
Erzurumajans-Milli Mücadele Kahramanı Kazım Karabekir Paşa'nın kızı Timsal Karabekir, Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. ve İstiklal Marşı'mızın kabulünün 96. yıl dönümü münasebetiyle Güneş Vakfı'nı ziyarette bulunarak, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Karabekir, Erzurum'un tarih boyunca Anadolu topraklarında gözü olan düşmanlara, Anadolu'nun giriş kapılarını kapatan şehir olduğunu belirterek, esaret günlerinin tekrar yaşanmaması için temennilerde bulundu. Erzurum'un ülkemiz açısından oldukça stratejik bir noktada yer aldığını ifade eden Karabekir, böyle özel bir günde Erzurum'da olmanın heyecanını yaşadığını dile getirdi.

Güneş Vakfı Başkanı Sayın Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Erzurum'un tarihin her döneminde ayrı bir önem arz ettiğini vurgulayarak, Erzurum halkının Milli Mücadele döneminde, Kazım Karabekir Paşa komutasında sergilemiş olduğu mücadelenin, tarihi bir savunma olduğunu belirtti. Ceylan, Karabekir'i Güneş Vakfı ailesi olarak misafir etmekten gurur duyduklarını söyleyerek sözlerine son verdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.