Ekonomi Haber Girişi : 13 Haziran 2013 14:48

TKDK tarafından desteklenen projeler imzalandı

TKDK tarafından desteklenen projeler imzalandı
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum Bölge Müdürlüğü tarafından desteklenecek projelerin sahiplerini tebrik etti.
Erzurumajans-Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum Bölge Müdürlüğü tarafından desteklenecek projelerin sahiplerini tebrik etti.

Yaklaşık 19 milyon lira tutarında uygulanacak 5 projenin başarılı olması temennisinde bulunan Vali Altıparmak, "İnşallah alnınızın akıyla çıkarsınız. Bu konuyu namus meselesi olarak kabul etmeniz lazım. Siz başarılı olun ki diğer yatırımcılara da cesaret veresiniz" dedi.

TKDK Erzurum Bölge Müdürlüğü'nün 8'inci başvuru çağrı döneminde kabul edilen 5 projenin sözleşmesi imzalandı. Toplantıya Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ve proje sahipleri katıldı. Toplantıda kurum hakkında bilgi veren TKDK Erzurum Koondinatörü Ömerül Faruk Aydın, Türkiye'de 42 ilde teşkilatlanmanın tamamlandığını söyledi. Erzurum TKDK Koordinatörlüğü'nün Avrupa Komisyonu tarafından akredite edildiğini belirten Aydın, bin 333 kişiyle yüz yüze olmak üzere toplam bin 575 potansiyel başvuru sahipleriyle görüştüklerini bildirdi. Kurumun akredite olduktan sonra ilk çağrıya 17 Ekim 2011'de çıktığını hatırlatan Aydın, 3 projenin uygulama sonrası incelemelerin sürdüğünü, 5 projeyle de sözleşme aşamasına geldiklerini bildirdi. 9'uncu çağrı döneminde incelemesi tamamlanarak merkeze gönderilen proje sayısının 11 olduğunu ifade eden Aydın, 10'uncu çağrı döneminde ise alınan 8 başvuruyla ilgili incelemelerin sürdüğünü söyledi.

VALİ ALTIPARMAK: "SİZİN BAŞARILI OLMANIZ ÇOK ÖNEMLİ"

Hazırladıkları projeler desteklenecek işadamlarını tebrik eden Vali Ahmet Altıparmak, Erzurum için önemli olan tarım ve hayvancılığın desteklenmesine devam edileceğini bildirdi. TKDK ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün vereceği destek miktarının 100 milyon liraya ulaştığını belirten Vali Altıparmak, ciddi bir rakamın destek olarak ödeneceğini söyledi. Amaçlarının nüfusu burada tutmak ve insanların bulundukları yerde geçimlerini sağlamak olduğunu ifade eden Vali Altıparmak, destek verilecek işadamlarına başarılar diledi. Yapılacak yatırımların istihdam oluşturacağını belirten Altıparmak, "İnşallah umduğunuzu bulursunuz, biz de buna şahit oluruz. Alnınızın akıyla bu işin içinden çıkarsınız. Sizin başarılı olmanız çok önemli. Bu meseleyi bir namus meselesi olarak kabul etmeniz lazım. Sizin başarınız diğer yatırımcılara da destek olacaktır. Ülkeniz için, kendiniz için, ailenizin onur ve haysiyeti için bunu yapmak zorundasınız" diye konuştu.

Vali Altıparmak, proje sahibi vatandaşların sektörle ilgili sorunlarını da dinleyerek çözümü için ilgili yerlerle görüşeceğini bildirdi. Toplantıda daha sonra Vali Altıparmak sözleşme imzalanan proje sahiplerini tebrik ederek evraklarını teslim etti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.