Bölge Haber Girişi : 14 Ocak 2011 13:35

TOKi ilçelere el attı!..

TOKi ilçelere el attı!..
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), ilçelere kaydırdığı çalışmalar kapsamında önümüzdeki aylardan itibaren Doğu Anadolu'da konut, iş yeri, cami ve okul yapımına ağırlık verecek.

Erzurum Ajans-Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), ilçelere kaydırdığı çalışmalar kapsamında önümüzdeki aylardan itibaren Doğu Anadolu’da konut, iş yeri, cami ve okul yapımına ağırlık verecek.

Türkiye’de 81 il ve 800 ilçede konut üreten TOKİ, Ocak - Mart dönemindeki ihaleleri, ilçeler için yapacak. Köy görüntüsündeki ilçeleri daha düzenli şehirlere dönüştüren TOKİ, bin 671 nüfuslu Pazaryolu’na yapılacak 80 konut için ihale düzenledi.

Bu ay içerisinde Yakutiye ilçesindeki Hasan-ı Basri Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında 168 konutun ihalesini gerçekleştirecek olan TOKİ, Bingöl’ün Genç ilçesinde 24 derslikli lise, Ahlat'da 72 konut ve 1 adet cami, Bitlis’in Mutki'de 16 derslikli lise, spor salonu, Iğdır Tuzluca’da gecekondu dönüşüm projesi kapsamında 80 konut, 90 dükkan, cami ve sosyal donatılar yapacak. İhale sürecini Mart’ta da sürdürecek TOKİ, Ağrı’nın Doğubeyazıt ve Patnos ilçelerindeki hastanelere 15'er dairelik ilave lojman yaparak konut üretim çalışmalarını sürdürecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.