Bölge Haber Girişi : 22 Ağustos 2011 15:52

Tortum gölü ve şelalesi büyülüyor!..

Tortum gölü ve şelalesi büyülüyor!..
Erzurum'un Uzundere ilçesinde bulunan Tortum gölü ile Tortum Şelalesi yatırımcı bekliyor.

Erzurum Ajans-Erzurum’un Uzundere ilçesinde bulunan Tortum gölü ile Tortum Şelalesi yatırımcı bekliyor. Asya ve Avrupa’nın en yüksek çağlayanı olan Tortum Şelalesi’nin çevresinde yeterli konaklama imkanı bulunmamasının önemli bir eksiklik olduğunu belirten vatandaşlar, yerel yöneticilerin yatırımcı çekme konusunda daha gayretli olmaları gerektiğini söyledi.

Erzurum - Artvin karayolunun 110’uncu kilometresinde bulunan Tortum Gölü ile 48 metreden 22 metre genişliğindeki zemine suyun döküldüğü Tortum Şelalesi, sahip olduğu doğal güzelliğe karşın yatırımcı çekemiyor. Yörenin cazibe merkezi olabilecek konuma sahip tabiat harikası şelale ve göle yatırımcı ve turizmcilerin ilgisiz kalmasına bir anlam veremediklerini belirten vatandaşlar, yeterli sosyal tesislerin olmayışının bu olumsuzlukta etkili olduğunu kaydetti.

Konaklama merkezinin bulunmamasının turizmi günübirlik gezilerle sınırlandırdığını ifare eden vatandaşlar, “Alternatif tatil isteyenler için iyi bir seçenek olmasına karşın farkedilmeyen Tortum Gölü, yatırımcı bekliyor. Köylüler, gölde kayıklarla taşımacılık ve gezi turları yaptırıyor. Ama adeta cennetten bir köşe olan göl ve şelaleye karşı ilgisiz kalınmasını anlamış değiliz. İşsizliğe de çare olacak turizm hareketliliği için yerel idarecilerin zaman kaybetmeden harekete geçmesi gerekiyor” dediler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.