Siyaset Haber Girişi : 27 Kasım 2012 21:15

''Tüm dokunulmazlıklar kaldırılmalı''

''Tüm dokunulmazlıklar kaldırılmalı''
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusuyla ilgili olarak, "Kürsü hariç tüm dokunulmazlıklar kaldırılmalı" dedi.
Erzurumajans-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısında yapacağı konuşma öncesinde BDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması tartışmalarını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "Kürsü hariç tüm dokunulmazlıklar kaldırılmalı" diye konuştu.

"GÜNDEMİ ÇALMAK İSTİYORLAR"


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın sert tepki gösterdiği Muhteşem Yüzyıl dizisiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Erdoğan’ın bu açıklamalarının vatandaşın borcunu unutturmak için, gündemi değiştirmek için olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Gündemi çalmak istiyorlar, vatandaşa borçlu olduğunu unutturmak istiyorlar. Bari onu da adam gibi yapsınlar gene itiraz etmeyeceğiz. Televizyon dizisiyle belgeseli karıştıran ya da bilmeyen bir adamın 21. Yüzyılda Türkiye’de Başbakan olması başlı başına bir ayıp değil midir?”

"FÜZELER KÜRECİK İÇİN Mİ GELİYOR?"


Kılıçdaroğlu, Suriye sınırına kurulacak olan Patriot Füzeleri’yle ilgili olarak açıklamalarda bulunarak, Başbakan Erdoğan’ın daha önceleri verdiği bir soruda NATO’dan füze talebinde bulunulmadığını söylediğini fakat daha sonra füze talebinde bulunulduğunu hatırlattı.

Başbakan Erdoğan’ın füzelerin talep edilmesinden haberi olmadığını iddia eden Kılıçdaroğlu, “Nasıl oluyor böyle bir tablo? Nasıl bir tablodur bu? Milli Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı var. Üçümüzün haberi olması lazım. E kimin haberi var? Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili bunu söylüyorsa ve herhalde ya Dışişleri Bakanlığı’nın bilgisi vardır, olması lazım. Genelkurmay Başkanlığı’nın, Başbakan’ın haberinin olması lazım. Ama Başbakan’ın haberi yok” diye konuştu.

“Kendi halkına yalan söyleyen bir Başbakan” diyen Kılıçdaroğlu, “NATO’nun tetiği bizde olacak” şeklindeki açıklamaları da değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, “Fakat tetiği bizde dedikten 2 saat sonra bakıyor ki, boyunu aşan bir laf etmiş. Bir düzeltme yapıyor; ‘yetki ve iradenin NATO ve TSK’da ortaklaşa olacaktır.’ Yani tetiği bizde değildir. NATO ve TSK’da olacaktır. Bu hükümete bakar mısınız değerli arkadaşlar. Bir başbakan var halkına yalan söylüyor, bir sözcü var Başbakan’ı yalanlıyor, bir sözcü var, ‘tetik bizdedir, NATO ne işe yarar’ diyor, 2 saat sonra görüş değiştiriyor ‘Tetiği NATO’da da olacaktır’ diyor. Bu nasıl bir hükümet?” diye sordu.

FÜZELER NİÇİN 6 AY ÖNCE GELMEDİ?


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’ye bir füze tehdidi olup olmadığını, Suriye’de olayların çok önce geldiğini belirterek, patriot füzelerinin ise niye şimdi geldiğini sordu. Kılıçdaroğlu, “Bize bu füzeler niye gelecek acaba, çıkıp birisi açıklasa. Önümüzdeki hafta yabancılar gelecekmiş” diyen Kılıçdaroğlu, “Suriye’den ya da başka bir ülkeden Türkiye’ye balistik tehdidi oldu mu, biz böyle bir tehdidi duymadık. Varsa böyle bir tehdit çıkın o ülkeyi açıklayın. Niçin 6 ay önce değil de şimdi geliyor bu füzeler?” diye konuştu.
CHP lideri Kılıçdaroğlu, patriot füzelerinin Suriye’de uçuşa yasak bölge oluşturmak için mi getirildiğini söyleyerek şunları kaydetti:

“ ‘Eğer uçuşa yasak bölge oluşturmak için bizim bu füzelere ihtiyacımız var’ diyorsanız onu da açıklayın. Bu millet bilsin. Bu millet çocuğunun eline silah verip cepeye gönderdiği zaman gerekçesini bilmek zorunda. Hangi gerekçeyle sen bu çocukları göndereceksin oraya? Yoksa bu füzeler Kürecik’teki istasyonu korumak için mi geliyor? Onu da bilmeye ihtiyacımız var. Yoksa kapalı kapılar ardında İsrail’le yapılan pazarlıklar sonucu Patriot Füzeleri Türkiye’ye mi konuşlandırılacak? Bu 5 soruyu AK Parti hükümetinin bu ülkeye açıklaması lazım.”

O FÜZELER KÜRECİK İSTASYONUNU KORUMAK İÇİN Mİ GELİYOR?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının bir bölümünde ise Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na göndermede bulundu. Daha önceki açıklamalarında Davutoğlu’na ‘Çapsız’ benzetmesi yapan CHP lideri, bugünkü konuşmasında ise fındık kadar beyni olanın Suriye’den Türkiye’ye bir tehdit olamayacağını anlaması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “ ‘Davutoğlu diyor ki, ‘efendim bize Suriye’den bir tehdit var o nedenle bize patriot füzeleri geliyor.’ Yahu Suriye’nin işi başından aşkın zaten. Orada iç çatışma var, savaş noktasına gelmişler. Onu bırakacak bir de Türkiye’ye mi saldıracak? Fındık kadar beyni olan zaten bunun böyle olmadığını bilir. Nasıl söylüyorsun sen?” şeklinde konuştu.

Füzelerin ayrıca İsrail’i korumak için mi geldiğini soran CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, konuşmasında şunları söyledi:

“Halka doğruları söylemek zorundadırlar. O füzeler buraya niye geliyor? Yoksa İran’ın İsrail’e yönelik herhangi bir saldırısı olduğunda Kürecik istasyonunu korumak için mi o füzeler buraya geliyor? Neden İran rahatsız, neden Rusya rahatsız?

Kürecik konusunda da yalan söylüyorlar. NATO testi diyorlar. NATO konusunda bilgisi olan 4 harfin ne anlama geldiğini bilen her hangi bir kişi 2014 yılına kadar Kürecik radar istasyonun NATO tesisi olma şansının olmadığını gayet iyi bilirler. Bir Amerikan tesisi o. O nedenle bizim milletvekillerimiz ‘oraya bir tesis kurulacaksa meclisten izin almak gerekir’ dediler. Soru önergeleri verdiler. Geldi oraya kuruldu.

NATO tesisi, NATO tesisi değil. Paraleli İsrail’de. Bilgi paylaşımı paralel. Amerika’daki en yetkili olanlar açıkladılar; ‘Kürecik radar istasyonundan gelen her bilgi dostlarımızla paylaşılır’ dediler. Yani İsrail’le paylaşılır. Bilmeyen mi var? Amerika ile İsrail ortak tatbikat yaparken Kürecik’i kullanmadılar mı?” 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.