Bölge Haber Girişi : 16 Aralık 2010 19:54

Türk Eğitim- Sen tepkili!..

Türk Eğitim- Sen tepkili!..
Türk Eğitim-sen AK Parti Milletvekili Halide İncekara'nın öğretmenlerden özür dilemesini istiyor.

Erzurum Ajans-Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kayıp Çocukları Araştırma Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara'nın farklı sendikalara üye öğretmenlerle ilgili sözlerine, Türk Eğitim Sen Erzurum Şube Başkanı Müfit Bayraktar tepki gösterdi.

Türk Eğitim Sen Bir Numaralı Şube Başkanı ve Kamu Sen İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, AK Parti'li İncekara'nın öğretmenler ile ilgili açıklamasının eğitim camiasında infiale neden olduğunu öne sürdü.

Milletvekili İncekara'nın, "Öğretmenler odasında çaydanlıkları ayrı olan öğretmenlerin, sınıfa girdiğinde çocuğa şiddet uygulamayacağını düşünmemek mümkün mü?" şeklindeki beyanını şaşkınlıkla karşıladıklarını dile getiren Bayraktar, "Milletvekili İncekara, öğretmenleri rencide eden açıklamada bulunmuştur. İncekara'nın sözlerinden sendikaları farklı olan öğretmenlerin birbirlerine adeta düşman olduklarını, hatta bu düşmanlığı çaydanlıklarını ayırmaya kadar götürdüklerini anlıyoruz. Bunun gerçekle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Sendikaları hedef alan bu açıklama, sığ bir düşüncenin ürünüdür. Sendikalar; öğretmenleri bölen, ayrıştıran değil, bütünleştiren örgütlerdir. İncekara, 700 bin öğretmenden acilen sarf ettiği sözlerden dolayı özür dilemelidir." dedi.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.