Bölge Haber Girişi : 28 Haziran 2011 00:17

Türkçe sevdalıları ziyarelerini sürdürdü.

Türkçe sevdalıları ziyarelerini sürdürdü.
9. Türkçe Olimpiyatları kapsamında Erzurum'a misafir olan yabancı öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi'ne de uğradılar. Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu ile bir araya gelen öğrenciler, sergiledikleri Türkçe performansıyla göz doldurdular.

Erzurum Ajans-9.Türkçe Olimpiyatları kapsamında Erzurum’a misafir olan yabancı öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi’ne de uğradılar. Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu ile bir araya gelen öğrenciler, sergiledikleri Türkçe performansıyla göz doldurdular.

9. Türkçe Olimpiyatları organizasyonu için Türkiye’ye gelen ve daha sonra çeşitli şehirlere dağılarak halkla buluşan yabancı öğrenciler, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu’nu makamında ziyaret ettiler. Yemen, Kamboçya, Gürcistan, Türkmenistan ve Kazakistan’dan gelen öğrenciler, Başkanvekili Tavlaşoğlu’nu ziyaretlerinde Türkçe performanslarıyla dikkat çektiler. Ziyarette, M. Akif Ersoy’un ‘Atiyi Karanlık’ adlı şiirini okuyan Türkmen kızı Sarah Ahmed Ramzi ile Mahsun Kırmızıgül’ün ‘Kardeşlik Türküsü’nü seslendiren Kamboçyalı Cambo Kenge, Türkçe performanslarıyla göz doldururken, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, Türkçe Olimpiyatları’nın, çok büyük bir kazanım olduğunu söyledi.

Dünyanın dört bir yanında faaliyet gösteren Türk okullarının, çok büyük bir misyon yüklendiğini vurgulayan Tavlaşoğlu, “Türkiye’yi ve güzel dilimizi yurt dışında tanıtıyor ve öğretiyor olmak, çok önemli bir hizmet ve fedakarlıktır.” dedi. Türkiye’de 9 yıldan beridir sürdürülen Türkçe Olimpiyatları’nın, bu hizmetin çok önemli bir parçası olduğunu dile getiren Başkanvekili Tavlaşoğlu, olimpiyatlara katılan her bir öğrenciyi, Türkiye’nin gönüllü elçisi olarak gördüğünü belirtti. Ülkeler arasında sıkı dostluk kurulması, barış, huzur ve kardeşliğin tesis edilmesi anlamında, Türkçe Olimpiyatları’nın çok önemli bir basamak olduğunun altını çizen Başkanvekili Tavlaşoğlu, “Bu organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkesi kutluyor, teşekkür ediyoruz.” ifadesini kullandı.

RAMZİ VE KENGE’NİN TÜRKÇE PERFORMANSI GÖZ DOLDURDU….

Öte yandan Yemen, Kamboçya, Gürcistan, Türkmenistan ve Kazakistan’dan gelen yabancı öğrencilerle bir süre sohbet eden Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, büyük gösteri öncesinde öğrencilerin performanslarını izleme imkanı da buldu.
M. Akif Ersoy’un ‘Atiyi Karanlık’ adlı şiirini okuyan Türkmen kızı Sarah Ahmed Ramzi ile Mahsun Kırmızıgül’ün ‘Kardeşlik Türküsü’nü seslendiren Kamboçyalı Cambo Kenge’yi büyük bir dikkatle dinleyen Başkanvekili Tavlaşoğlu, Ramzi ve Kenge’yi alkış yağmuruna tutarken, öğrencilere hediyeler vermeyi de ihmal etmedi.
Başkanvekili Tavlaşoğlu, konuk öğrencilere daha sonra Erzurum’un tarihi eserlerinin minyatürize edildiği Er-Miniatürk sergisini gezdirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.