Spor Haber Girişi : 07 Temmuz 2012 17:00

Türkiye minikler karate şampiyonası

Türkiye minikler karate şampiyonası
Türkiye Minikler Karate Şampiyonası, Gümüşhane Aydın Doğan Spor Salonu'nda yapılan müsabakalarla devam ediyor.
Erzurum Ajans-Türkiye Minikler Karate Şampiyonası, Gümüşhane Aydın Doğan Spor Salonu'nda yapılan müsabakalarla devam ediyor.
Ülke genelinden 30 il ve 700’den fazla sporcunun katıldığı müsabakalar için bugün açılış töreni düzenlendi. Aydın Doğan Spor Salonunda düzenlenen törene Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Milletvekili Feramuz Üstün, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, federasyon yönetim kurulu üyeleri ve temsilcileri ile hakem ve sporcu heyeti katıldı.
Törende konuşan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, organizasyonun amacının sporun gelişmesini sağlamak ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak bir şekilde, sağlıklı ve topluma hizmet edecek gençler ve büyük devlet adamları olarak yetişmeleri için gayret sarf etmek olduğunu söyledi.
Güneydoğu bölgesinde daha örgütlü bir şekilde sporun geliştirilmesi halinde terörün elinden de gençlerin kurtarılmış olacağını ifade eden Vali Mayda, “Bu gençlerimiz ilerde büyük sporcular olarak uluslararası müsabakalara da gidecekler, şanlı bayrağımızı iftiharla dalgalandıracaklar, bizde gözyaşları içerisinde alkışlayacağız onları” dedi.
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün ise spor müsabakalarının en önemli özelliğinin sporcuların özgüvenini geliştirmesi olduğunu belirterek, “İyi bir sporcudan iyi bir yönetici, iyi bir idareci, iyi bir insan oluşacağına inanıyoruz.” diye konuştu.
Sporun insanları kaynaştıran, birleştiren, içindeki kötülükleri atan, saflığını ve temizliğini ortaya çıkaran bir olgu olduğunu ifade eden Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan ise yöneticilerden gençleri spora teşvik etmelerini istedi.

FEDERASYON’DAN GÜNEYDOĞU AÇILIMI

Karateye gönül veren antrenör ve kulüplere federasyon olarak karınca kararınca bir destek paketi hazırladıklarını ve önümüzdeki günlerde ulaştıracaklarını ifade eden Delihasan, ayrıca doğu ve güneydoğu da karate yapılmayan illerle ilgili bir çalışma yaptıklarını belirterek, “Bunu da önümüzdeki aylarda o illerde karate antrenör ve sporcularımızın çok yoğun ve aktif bir şekilde olduğunu göreceksiniz. Karatenin bütün illerde olması gerekiyor. Bu çocuklar hepimizin çocukları, bu ülke hepimizin ülkesi. Hepimiz bu ülke bu çocuklar için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Elimizi taşın altına koymamız gerekiyor.” dedi.
Sporcuların resmi geçiş yapmasının ardından Hane’de Dans grubu tarafından sahnelenen gösteri ilgiyle izlendi.
Dün başlayan ve bugün de devam eden müsabakalar sonucunda; 2005 doğumlu bayanlar kata dalında Şule Zeynep Arslan (İstanbul), erkeklerde Arif Muhsin Duman (Hatay), 2004 doğumlu bayanlar kata dalında Dilek Seyitoğlu (Hatay), erkeklerde Eren Aykırıoğlu (İstanbul), 2003 doğumlu bayanlar kata dalında Tuğçe Elif Özyancak (İstanbul), erkeklerde Bera Torumtay Doğan (Erzurum), 2002 doğumlu bayanlar kata dalında Damla Bostan (Eskişehir) ve erkeklerde Mehmet Kaşıak (Denizli) Türkiye birincisi oldu.
2003-2002 doğumlu erkekler 25 kilogram kumite dalında Mustafa Önder Bütüner (İstanbul), 30 kilogram kumite dalında Mehmet Berk İyikesici (Gaziantep), 35 kilogram kumite dalında Mevlüt Faruk Gül (Artvin), 40 kilogram kumite dalında Emirhan Demirci (İstanbul), 45 kilogram kumite dalında Alperen Yaman (İstanbul) ve +45 kilogram kumite dalında Ufuk Berke Çilengir (İzmir) Türkiye birincisi oldu.
Takımlarda ise 2003-2002 doğumlu bayanlar kata dalında Akbulutspor (İstanbul), erkeklerde Kaptan Karatespor (İstanbul) birinci oldu.
Müsabakalarda dereceye giren sporculara ödülleri Vali Dr. Yusuf Mayda, Milletvekili Feramuz Üstün ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.
Şampiyonada yarın 2003-2002 doğumlu bayanlar kumite müsabakaları gerçekleştirilecek.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.