Türkiye Haber Girişi : 05 Şubat 2015 12:34

Türklerin tercihi Batum oldu!

Türklerin tercihi Batum oldu!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan turizm araştırmasına göre 2014 yılında Türk vatandaşları en çok Gürcistan'ı, kent olarak ta Batum'u ziyaret etti.
Erzurumajans-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan turizm araştırmasına göre 2014 yılında Türk vatandaşları en çok Gürcistan'ı, kent olarak ta Batum'u ziyaret etti.

TÜİK verilerine göre 2014 yılında 7 milyon 982 bin Türk vatandaşı yurtdışına çıkarak, yabancı ülkelerde toplam 5 milyar 470 milyon dolar turizm harcaması yaptı. Yurtdışına giden vatandaşların yüzde 47'si havayolu, yüzde 47'si karayolu, yüzde 6'sı ise deniz ve demiryolunu kullandı. Türk vatandaşları yurtdışı seyahatlerinde en çok tercih ettiği ülke Gürcistan (yüzde 15) oldu. Gürcistan'ı, Yunanistan (yüzde 10,9), Bulgaristan (yüzde 8,7), Almanya (yüzde 6,4) ve Azerbaycan (yüzde 3,0) takip etti. Gürcistan'a giden Türk vatandaşların çoğunu günübirlikçiler oluşturdu. Ziyaret edilen ülkelerde ortalama 12,9 gece kalındı. Türk vatandaşları en çok gezi, eğlence, sportif ve kültürel faaliyetler amacıyla yurtdışını ziyaret etti ve kişi başı ortalama 685 dolar harcadı. Ziyaretçilerin harcamalarının önemli bir kısmını kişisel harcama olarak (yüzde 81) yaparken, yüzde19'luk kısmını paket tur harcaması olarak gerçekleştirdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.