Siyaset Düzenleme Tarihi : 01 Mart 2024 11:32 Haber Girişi : 28 Şubat 2024 15:33

Türkmen: Büyükşehir gırtlağına kadar borca batık bir belediyedir

Türkmen: Büyükşehir gırtlağına kadar borca batık bir belediyedir
DEVA Partisi belediye başkan adaylarını tanıttı. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Avukat Yusuf Türkmen oldu. Türkmen ilk açıklamasında, "Belediyenin sahibi olduğu yaklaşık 800 araç ve 6000?e yakın taşınmaz hacizli durumdadır" dedi.
Türkmen: Büyükşehir gırtlağına kadar borca batık bir belediyedir

ADAYLARINI TANITTILAR

 

DEVA Partisi, yaklaşan 31 Mart seçimleri öncesinde belediye başkan adaylarını parti binasında düzenlediği bir basın toplantısıyla tanıttı.

 

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Yusuf Türkmen, Aziziye Belediye Başkan Adayı Bülent Genç, Palandöken Belediye Başkan Adayı Emre Okumuş ve Yakutiye Belediye Başkan Adayı İbrahim Karan olarak belirlendi.

 

İl Başkanı Vahit Bingöl adaylara başarılar dilerken, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Avukat Yusuf Türkmen, belediyenin son durumu hakkında önemli tespit ve iddialarda bulundu.  

 

Türkmen, “İktidarın belediye yönetiminden anladığı tek şey başta İmar uygulamalarından kaynaklanan rantiye ve akabinde İnşaat ve Kentsel Dönüşüm değil kentsel betonlaşmadan kaynaklanan şantiye anlayışıdır” dedi.

 

 

Belediye kaynaklarının şeffaf kullanılmadığını, elde edilen rant ve iktisadi faaliyet gelirlerinin dar bir kesim arasında pay edildiğini ileri süren Türkmen, “Bu durum yerel özel sektörün gelişmesini engellemekte ve bu yolla şehrin kaynakları şehir dışına taşınmaktadır. Kentsel yenileme yerine kentsel dönüşüm uygulamaları şehrin kültürel ve sosyal dokusunu tahrip ederek betonlaşma ile birlikte şehrin kimliğine zarar vermiştir. Erzurum Büyükşehir Belediyemizde ne yazık ki aynı anlayışla yönetilmekte bu nedenlerledir ki asli görevleri olan ulaşım, çevre ve temizlik, alt yapı, içme suyu sağlama gibi asli hizmetler başta olmak üzere üzerine düşen sorumlulukları yerine getirememektedir. Bu alanlarda belediye yönetimi birçok şikâyetin muhatabı olmaktadır” dedi.

 

“GIRTLAĞINA KADAR BORCA BATIK BİR BELEDİYE”

 

Türkmen, şöyle devam etti. “Erzurum Büyükşehir Belediyemiz rantiye ve şantiye anlayışını şiar edinen ancak gırtlağına kadar borca batık bir belediyedir. Bugün yapılan iş olarak gururla gösterilen ve üzerinden oy devşirilmeye çalışılan birçok iş ve işleme ilişkin borçlar ödenmemiştir. Nitekim sayıları şeffaf olmadığından tarafımızdan tam olarak bilinmemekle birlikte Belediyenin sahibi olduğu yaklaşık 800 araç ve 6000’e yakın taşınmaz hacizli durumdadır. Ülkemiz ve şehrimiz bu yönetim anlayışına mahkûm değildir. Deva Partisi olarak etik kurallara bağlı şeffaf ve hesap verebilir yönetim anlayışımız, yerel yönetimler eylem planımız ve her ilin niteliğine uygun olarak değişik alanlarda uygulanabilecek sosyal belediyecilik anlayışımıza uygun 267 alandaki projemiz ile ülkemizin ve güzel şehrimiz Erzurum’un hizmetine hazırız.” HABER MERKEZİ

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Vatandaş 05 Mart 2024 20:37

    Belediye Borçlu deme bak dava açılacak sana

  • Ali er 01 Mart 2024 23:00

    Belediyenin bu kadar borcu varsa bu para nereye harcanmış bir para transferi olmuş gibi görünüyor. Ama kim kontrol edecek kadı satın alınmış adalet ölmüş devletin de ocağına incir ağacı dikmişler bunlar hep proje alın size siyasal islam. Berbat ettiler islama zarar verdiler hepsinin cezasını ahirette bulasınlar