Bölge Haber Girişi : 01 Kasım 2010 13:41

Tuvalette Boy abdesti almak 1 tl!..

Tuvalette Boy abdesti almak 1 tl!..
Erzurum'da Yukarı Mumcu Mahallesi'ndeki Yukarı Mumcu Camisi'nin tuvaletine, vatandaşların boy abdesti alması için duşakabin kondu.

Erzurum Ajans-Erzurum’da Yukarı Mumcu Mahallesi'ndeki Yukarı Mumcu Camisi'nin tuvaletine, vatandaşların boy abdesti alması için duşakabin kondu. Ihtiyaç sahiplerinin, kısa sürede yıkanmalarını sağlamak için tuvaletlerin bir kenarına şofben koyan işletmeci Mustafa Tekgül, 10 dakika duş alandan 1 lira ücret alıyor. Şampuanı ücretsiz veren işletmeci, Y. Mumcu Mahallesi'ndeki tuvalette yıkananlara 2 YTL'ye de havlu temin ediyor.

Yukarı Mumcu Camisi'nin tuvaletinde yenilikler yapıldı. Yılın altı ayını kar altinda geçiren ve kışın hava sıcaklığının altında 30 derecelere kadar düştüğü Erzurum'da, namaz kılmak için abdest alan vatandaşlar konulan şofben sayesinde artık üşümeyecek. Duşakabin ve sıcak suyla abdest alma uygulamasını başlatan Mustafa Tekgül, üç yıldan beri camiye ait tuvaleti işlettiğini bildirdi.

Vatandaşların talepleri doğrultusunda hareket ettiğini anlatan Tekgül, "Yaklaşık bin liralık yatırım yaptım. Vatandaşlar sıcak suyla abdest alabilecek. Ayrıca, isteyen herkes gelip burada boy abdesti alabiliyor, banyo yapabiliyor. 10 dakikada duş alanlardan 1 TL alıyoruz. Süreyi aşarsa, dakika başına 10 kuruş ek ücret talep ediyoruz. Şampuanı ücretsiz veriyoruz. Ama havlu isterse, 2 TL ödemesi gerekiyor. Havluyu kullandıktan sonra alıp götürebilirler" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.