Bölge Haber Girişi : 03 Ocak 2011 00:09

Üçüncü Büyükelçiler Konferansı!..

Üçüncü Büyükelçiler Konferansı!..
Türk diplomasisi, 2011 yılına önemli bir etkinlik ile giriyor. "Üçüncü Büyükelçiler Konferansı", 150 kadar büyükelçinin katılımıyla Ankara'da başlıyor.

Erzurum Ajans-Türk diplomasisi, 2011 yılına önemli bir etkinlik ile giriyor. "Üçüncü Büyükelçiler Konferansı", 150 kadar büyükelçinin katılımıyla Ankara'da başlıyor. "Vizyoner Diplomasi: Türkiye'nin Perspektifinden Küresel ve Bölgesel Düzen" temasıyla 3-9 Ocak günlerinde gerçekleşecek Konferans, Ankara'daki bölümünden sonra Erzurum'da devam edecek. Konferans'ın Ankara'daki bölümünde Büyükelçilere Afganistan Dışişleri Bakanı Zalmai Rassoul, Erzurum bölümünde ise Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu hitap edecek.

SON ETAP ERZURUM

Üçüncü Büyükelçiler Konferansı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında 3-9 Ocak tarihleri arasında, "Vizyoner Diplomasi: Türkiye'nin Perspektifinden Küresel ve Bölgesel Düzen" temasıyla sırasıyla Ankara ve Erzurum'da düzenlenecek.

Yurt dışında ve yurt içinde görevli 150 kadar Büyükelçi ile diğer Bakanlıklar ve kamu kuruluşlarından üst düzey yöneticilerin katılımıyla gerçekleşecek Konferans sırasında Türkiye'nin dış politika gündemi ve uluslararası alanda öncellikli konular ele alınacak ve önceki Konferans'ta görüşülen konularda sağlanan ilerleme gözden geçirilecek.

TÜRKİYE’NİN DIŞ POLİTİKA ÖNGÖRÜLERİ

Türkiye'nin orta ve uzun vadeli dış politika öngörülerinin yenileceği Konferansı'nın 6 Ocak'a kadar devam edecek Ankara'daki bölümünün yarın sabah Sheraton Oteli'nde yapılacak açılışında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun söz alacak. Konferans sırasında Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış gibi bazı hükümet üyeleri de büyükelçilere hitap edecekler.

Önceki iki "Büyükelçiler Konferansı" ise, 15-18 Temmuz 2008 ve 4-8 Ocak 2010 tarihlerinde yapılmıştı.

YABANCI KONUKLAR

"Üçüncü Büyükelçiler Konferansı"nın dikkat çeken diğer bir yönü de yabancı konuklar olacak. Geçen yıl başlatılan, üst düzey yabancı konukların Konferansa konuşmacı olarak davet edilmesi uygulaması bu yılda da sürdürülecek.

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu'nun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuğu olarak Konferansın Erzurum bölümüne katılacak. İki Başbakan da, Büyükelçilere hitap edecek. Konferansın Ankara bölümüne ise Afganistan Dışişleri Bakanı Zalmai Rassoul Büyükelçilere hitaben bir konuşma yapacak.

KONFERANSIN ERZURUM'DA YAPILMASININ ÖNEMİ

Konferansın bir bölümünün Erzurum'da gerçekleştirilecek olması, Dışişleri Bakanlığı'nda dış politikanın şekillenmesinde kamuoyunun rolüne atfedilen önemin bir göstergesi olarak değerlendirilirken Konferansın bir bölümünün, Üniversitesi Kış Oyunlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanan Erzurum'un uluslararası görünürlüğünün artmasına da katkıda bulunacağı düşünülüyor.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.