Bölge Haber Girişi : 24 Ekim 2010 00:13

Universiade heykellerle canlanacak!..

Universiade  heykellerle canlanacak!..
Yakutiye Belediyesi tarafından düzenlenen heykel sempozyumu yapılan bir kokteylle başlangıç aldı.

Erzurum Ajans-Yakutiye Belediyesi tarafından düzenlenen heykel sempozyumu yapılan bir kokteylle başlangıç aldı. 2011 Genel Koordinatörlüğü ve Atatürk Üniversitesi’nin de katkı sunduğu heykel sempozyumu 20 gün sürecek. 8 eserin ortaya çıkacağı organizasyonda 2011 Kış Oyunları ile Erzurum tarihi canlandırılacak eserler yapılacak. Açılış kokteylinde konuşan Belediye Başkanı Ali Korkut, milletlerin sanat ve kültürle yükseldiğine işaret eti.

Yakutiye Belediyesi tarafından düzenlenen, 2011 Genel Koordinatörlüğü ile Atatürk Üniversitesi’nin de katkı sunduğu “Üniversiade ve Erzurum heykellerle canlanıyor” uluslar arası Erzurum Taş Heykel sempozyumu küçük bir kokteyle tanıtıldı. 10 heykeltraşın eser vereceği sempozyumda 10 sanatçı çeşitli temaların işlendiği 8 ayrı eser verecekler. Belediye Başkanı Ali Korkut, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, EZOBB Başkanı Rasim Fırat, resmi kurum, sivil örgüt temsilcileri, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Kokteylde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Fahrettin Korkmaz, açılışı yapılan sempozyumun, toplum olarak sanatı ve sanatçıyı anlamaya başladığımızın bir işareti olduğuna atıf yaptı. Korkmaz, “Sanatı ve sanatçıyı şehir olarak, ülke olarak, millet olarak anlamaya başladığımızı görüyorum. Bu organizasyonların sanata ve sanatçıyı anlamada toplumumuza katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

22 Ekim 8 Kasım tarihleri arasını kapsayan taş heykel sempozyumunun, Erzurum’un kültür merkezi olması yolunda atılmış önemli adımlardan biri olduğunun altını çizen Ali Korkut ise, “İkincisini gerçekleştirmiş olduğumuz heykel sempozyumunda, birliktelik sağladık. 2011 Koordinatörlüğü ve Üniversite’nin katkı sunduğu sempozyumu çok önemsiyorum. Toplumları, milletleri millet yapan unsurların başında kültür ve sanat gelir. Bizde belediye olarak sanata önem veren bir kuruluşuz. Bu çalışmanın önemli olduğunu düşündük ve böyle bir sempozyum düzenledik. Sempoyumda 8 ayrı çalışma yapılacak. Bunların bir bölümü 2011 koordinatörlüğünde değerlendirilecekler. Bir bölümünü de belediye olarak görsel şova yönelik park ve bahçelerimizde sergileyeceğiz. Yakutiye Belediyesi olarak taş heykel sempozyumunu gelenek haline getireceğiz ve her yıl tekrarlayacağız. Sürekli yapınca da sanıyorum ki Erzurum’un bir sanat merkezi konumuna gelmesine katkı sağlayacağız. Bu ilk çalışma, bu yönde önemli bir adımdır” şeklinde konuştu.

Yakutiye İlçe Belediyesi tarafından organize edilen ve 2011 Genel Koordinatörlüğü ile Atatürk Üniversitesi’nin katkı sunduğu Uluslar arası 2 Erzurum Heykel Sempozyumu 22 Ekim 8 Kasım 2010 tarihleri arasında gerçekleşecek. “Üniversiade ve Erzurum heykellerle canlanıyor” Uluslar arası Erzurum Taş Heykel Sempozyumu Başbakanlık Tatınma Fonu Destekleri ile yapılıyor. Sempozyuma Antonella Tıozzo (İtalya), Tansel Çeber, Mustafa Bulat, Gökhan Taş, Volkan Doğan, Serap Bulat, Barış Aydın Atatürk Üniversitesi, Bora Türkkan Başkent Üniversitesi, Nihat Sezer Cumhuriyet Üniversitesinden akademisyen heykeltraşlar katılıyorlar. Heykeltraşlardan Ivane Tsiskadze (Tiflis Üniversitesi) geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle açılışın yapıldığı gün özel ambulansla ülkesine geri döndü.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.