Üniversite camiası gün sayıyor!

 

Gel vatandaş, doktorada damping!

 

Uluslararası hakemli dergide makalen mi yayınlanmadı? Bu yüzden doktoraya mı bitiremiyorsun?

 

Dert etme Atatürk Üniversitesi ‘seni’ düşünüyor!

 

29 Aralık’a kadar tez savunma başvurunu yap, uluslararası makale yayınıyla uğraşma.

 

Bu tarihe kadar başvurursan, tez düzeltmen ne zaman biterse bitsin, ‘hadi yine iyisin’ hakemli dergi ya da makale yazma derdin yok!

 

Yalnız dikkat! Kampanya stoklarla sınırlıdır.

 

İki ay sonra isteme, ‘patron’ bile yapamaz!

 

***

 

İzahı olmayan şeyin mizahı olur! Yalnız bu şaka değil gerçek.

 

Bakın şimdi.

 

Atatürk Üniversitesi Senatosu, 22.04.2019 tarih 6/54 sayılı kararında doktora öğrencilerini, ‘uluslararası hakemli bir dergide makale yayınlamış’ olmakla yükümlü tutuyordu.

 

Ancak 8.12.2023 tarihindeki 34 sayılı oturumunda aldıkları 143 sayılı kararla ‘uluslararası hakemli dergide makale yayınlama’ yükümlülüğünü 29 Aralık 2023 tarihine kadar kaldırdı.

 

Merak etmemek elde değil! Doktora gibi uzun bir süreçte 8 - 29 Aralık arası yani 21 günde tez savunması başvurusunu yapabilecek talihliler kimler?

 

Bu ayakkabı kimlerin ayağına uygun?

 

Kaldı ki, iki ay sonra Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, görevi süresinin son altı ayına girmiş olacak. Bu ne demek?

 

Yasa gereği kadro açamaz, atama yapamaz vs…

 

Peki, bu süre bitmeden koydukları bu kriteri kaldırmakla kime ya da kimlere piyango şansı sunuyorlar?

 

Şimdi herkes bu sorunun cevabını arıyor; kimler başvuru yapacak?

 

Üniversite camiası alınan bu kararla şaşkın. Seslerini çıkaramasalar da ciddi bir tepki var.

 

Tabi Rektör Çomaklı’nın umurunda değil.

 

İşte bu ve bunun gibi birçok nedenden dolayı üniversite adeta gün sayıyor!

 

Gel Ağustos gel diye…

 

Dediğim gibi ilgililer kampanyayı kaçırmasın! Fırsat bu fırsat belki bir garibanın da işine yarayabilir. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • T.C vatandaşı 06 Şubat 2024 13:22

    Atatürk Üniversitesi bu ayıptan kurtulmalı Rekrörün görevine son verilip derhal adli makamları görev yapmaya davet ediyoruz.

  • Emekli bir akademisyen 03 Şubat 2024 11:42

    Rektör oluyorsunuz ki üniverditeyi iyi yönetin ileri götürün diye ama arsa vererek üniversitenin en güzel arazilerini hemde yüzlerce dönüm gerek üniversite emanetine sahip çıkamadınız yüzünüz her iki cihanda kara olsun. Yazıklar olsun.

  • Mağdur öğrenci 28 Ocak 2024 16:01

    Üniversitede ne kural var nede öğrencilerin şikayet edebilecekleri bir merci var. Hoca vize sınav sonuçlarını final sınavından 2 gün önce açıklıyor. Final sınavı sonuçlarını ise kanuni sürede değil bütünleme sınav tarihinden birgün önce açıklıyor. Sabah 10 da bütünleme sınavına giren öğrenciler kime şikayet edeceklerini bilmiyor.. Tanıdıklarıma burayı tercih etmeyin diyeceğim.

  • Tolstoy 11 Ocak 2024 23:03

    Rektör bey , ekibiyle birlikte üniversiteyi araştırma üniversitesi yaptı. Türkiyede ilk ondayız. Bunları niye yazmıyorsun Onur bey? Hep neden olumsuz şeyler yazıyorsun? Bu mu tarafsız gazetecilik?

  • Mustafa A 04 Ocak 2024 14:03

    Bu şekil bir tez yazılmaz senato kararı çıfıt işler işler için kullanılmaz. Senato üyelerinin klasına yazıl etmiş aç kapa Artema üniversitesi. Çok komik koskoca üniversite ne hale gelmiş.

  • Mahsllebaşılı doğan dersen tanırlar 29 Aralık 2023 08:33

    Üniversiteye girin hastaneye gelin diş hekimliğine gelin rezaleti görün. Araç park edecek yer yok koskoca hastanenin önünde daracık bir yol birisi nin aracı bozulsa alternatif yol yok yangını var seli var depremi var hiç hastane yolu daracık tek şerit olur mu böyle bir akıl yönetimde. Gerisini siz düşünün. Üstelik park yapmak için arsa bomboş duruyor. Park yapmak için yola kaldırıma çıkan araçlar rezilin rezili bir kampüs olmuş bu zihniyet birde kaliteden yeni nesil üniversiteden 7 katmanlı bilmem neden bahsediyor böylesi bir yer daha ne diyirem. Sabahları bira viski rakı şişeri adım başı böylede bir yönetim gece içmeye gelenleri niçin içeri alıyorsunuz çünkü en Güvemli alem yeri olmuş ne polis giriyor ne karışan var bir önlem yok aşk yolu dedikleri yol var araç içinde fuhuş konuşma görüşme ne ararsanız var eskiden millet utanır çamlık içine giderdi şimdi aşk yolunda cadde üzerinde hersey.

  • Adaletsiz liyakatsız 27 Aralık 2023 01:22

    Fakültesinin bile 4 yıl olduğu bir sivil havacılık proğramına 2 yıl iş deneyimi başlığı altında bir ögretim görevlisi kadrosu ilanı vermek KOMEDİ. Hangi siyasinin yakını acaba.....Yada ne karşılığında bu kadro ilanı....

  • Adamın dibi 24 Aralık 2023 21:58

    hocamı sevmeyenler ölsün biz bu üniversitede kimin ne haltlar karıştırdığını iyi biliyoruz patla onu çatla onur,o kadar yazıyorsun sekmeni Çomaklı?yı kim seni kale alıyor çünkü boş boş konuşuyorsun adamlar seni muhatap bile almıyor bu iki insanın hiç mi iyi tarafı yok hep mi kötü hele bir günde hdppkkchp ile haber yapta görelim zaten okunduğunda yok çanak kar tutmuş tv çekmiyor can sıkıntısından açtım yürü işine

  • Ali er 20 Aralık 2023 09:17

    Böyle gelmiş böyle gider arkadaşlar sayın rektörde dekanlarda sonuçta emir kulu verilen emir demiri keser. 1 haftada ylisans, 1 ayda doktora tez bitiyorsa. Bari 4 senelik eğitimide 3 seneye indirin hiç değilse. 50 senedir değişmeyen tek bu kaldı. Öyle değil mi.

  • Kerim tekin 19 Aralık 2023 13:10

    Mustafa Seyhun bey yayın uzun bir süreç ama tez daha uzun ve önemli dolayısıyla tezin önüne yayın zorunluluğu konulması saçma ve yanlış bunu söylüyoruz. Doğrusu önce tez yazılır sonra bu tezden yayım çıkar doğrusu budur aksi durum tekeden süt çıkarmaktır. Öğrenciyi sıkıntıya koymaktır. Sorun burada. Öğrencinin sırtına binmek boğazona sarılmak tezi bitirmek için yayını demokles kılıçı gibi sallamak yanlış. Tez aralıksa bitse ne olur şubatta bitse ne olur. Zaten alınacak adamlar alınıyor kimler dekan yardımcısı kimler yeğen müdür herkes biliyor torpil olmadığını söylemek yalancılıktır. Burada rektör beyin görev süresi bitmeden arama yapma amacı var bunu göremeyen lütfen evinde otursun radyo dinlesin. devlet görevi yapmasın. Üstelik rektör beyin seçimde alt sıraya düşmesine rağmen diğer adayın hakkının yiyip atandığı ortamda bunu savunmak bir akademisyen adama da yakışmıyor. Lütfen Sezar?ın hakkını Sezar?a verin. Onur beyin yaptığı haber enfers bir haberdir. Atlıyı atından indirir. Üniversitede herkesin ne mal olduğunu herkes adı gibi biliyor

  • Mustafa Şeyhun 19 Aralık 2023 01:03

    Yorumlar ne kadar okunur bilmiyorum. Veya yazdılar yorumlara göre yazı da düzenleme olur mu onu da bilmiyorum. Akademik sürecin dışında olduğunuz işin bu eleştiriniz saçma. Bir makale yayınlamak uzun bir süreç. Tezi bitme aşamasında ama yayından şartından dolayı bitiremiyor. Geçen sene olduğu gibi bu sene de bu karar alınarak 6-7 sene emek harcayan insanların emeği boşa gitmesin diye böyle bir karar alınıyor. Eleştirmeniz gereken şey şu bu kadar diğer aylarda neden alınmıyor. Yada yayın şartı neden kaldırılmıyor. Süresi diğer aylarda dolan kişiler ne yapmalı o zaman. Bu konuda ayrıca rektör beye haksızlık yapıyorsunuz. Biraz araştırsanız birileri için bu şartın gelmediğini görürsünüz. En ufak birşey de neden torpil olduğu iması oluşturuluyor anlamıyorum. Başka bir konu ise çoğu kişi tarafından ağır olduğu söylenen Atanma kriterleri herkese uygulanıyor, birileri için esnetilmiyor bile. Onur beyi ilgiyle takip ederim, bunu bir eleştiri olarak kabul edin ama bu yazı olmadı. ?Deveye sormuşlar boynun neden eğri deve de demiş ki nerem düz ki ? bu yazı da öyle bir yazı olmuş.

  • ahmet şen 18 Aralık 2023 17:38

    ayıp tek kelimeyle bu yapılanları kınıyorum. Ne demek 20 günde tez yazılıyorsa tez bitiyorsa orada durun . dünyanın en geri kalmış ülkesinde muz cumhuryetini geçtim hıyar cumhuriyetinde bile doktora tezi 20 günde yazılmaz. ama emir verilirse fen bilimleri müdürü bunu sineye çekerse olur derse bu işte vatana millete ihanet düşmanlık olur. maaş almak başka haksızlığa dur diyememek başkadır istifa edip tepkini koyamıyorsanız bence boşu boşuna hoca müdür olmuşsunuz demektir. bari bırakıp ticarete atılın. bu hızla iyi ticaret yapar 20 günde dünyaları alır satarsınız. şafak 12 gün kaldı.

  • Yazılsın bir kenara 18 Aralık 2023 12:28

    Anadolu'da bir söz vardır Onur Bey. Derler ki " Gider Tatar'ı gelir beteri."

  • mustaf şeyhun 18 Aralık 2023 11:40

    yaptığım yorumu yayınlamayan onur bey ne kadar haksız olduğunu gösteriyor. yazısını destekleyen yorumları hemen kabul ederken diğerlerini eleyerek yayınlıyor. tebrik ederimi

  • Adalet Yahu 18 Aralık 2023 11:16

    sayın rektörümüze haksızlık yapmayın lütfen işini hakkıyla adam yapıyor üniversiteye Aşkaleli olma şartı ile vasıf aranmadan fakülte sekreterlerini yerleştirmesi mezun olduğu ve vasıf aranmadan aşkaleli veya AKP den torpilli olan personeline V.H.K kadrolarını dağıtması ve en güzeli sınav şartı aramaksızın torpilli sayılan kişileri daire başkanı yapması Allahtan korkun ya sayın rektörümüz daha ne yapsın.

  • Kenan 18 Aralık 2023 07:54

    Bir zamanlar doğunun oxforduyfu şimdi Atatürk lisesi seviyesinde. 8 senede çöp oldu sadece yayın çıkarmakla iyi üniversite olunmaz. Yayın odaklı neredeyse önlisans öğrencilerinden yayın çıkarma isteyecekler uyduruk kaydırık lisans tezleri hiçbir değeri olmayan tekrar tekrar yapılan tezler. Aynı Hindistan seciyesi amaç sadece büyüme rakamlarını yüksek göstermek emir yukarıdan gelmiş ama emir almak başka zarar vermek başka bundan haberi olmamak daha başka. Dayılar yeğenler amcalar çocuklar aile şirketi aşiret üniversitesi A.Ş. Devletini seven böyle yönetmez üniversiteyi.

  • ÜNİVERSİTE?? 18 Aralık 2023 01:23

    Yavh gardaşım sızler ne demağh istisez? orası okhul deül mi? Gadru almasın mi mumini müslumanın evladi he! Rızgi veren hudadır, ağanın bir suçi yoğğ. Gider ayak bi kimselere eyluğiii tokunmasın mi. Yani kimse prof doç cart jurt olmasın mi ! oldurulmadan nasıl olunsunlar.

  • Yaşar 17 Aralık 2023 20:29

    Önce docentligin içine ettiler sözlü sınavı kaldırıp, yabancı dil puanını 65 den 55e düşürüp, yayın kriterlerinde niteliği ayaklar altına alıp. Şimdi sıra doktoraya geldi. Yakinda çıkar özel bir ilan. Bu konuda rektör Ö.Ç. çok marifetli. 8 yılda Atatürk üniversitesini hem parsel parsel sattı hem de nitelikli bilim insanlarını bir bir kaçırdı mobbing yapa yapa.

  • Tıksırana Kadar 17 Aralık 2023 05:49

    Geçen yılda aynı şey yapıldı. Amaç araştırma üniversite verilerini artırmak. Bir yandan akademik atama şartlarını (kendi ekibinden sağlamayanlar var) ayyuka çıkarıp ?biz kaliteli bir üniversiteyiz? imajı çizerken, diğer yandan doktora gibi bir mesleğin en önemli unvanını bakkalda satılır gibi veriyorlar. Sonuç: doktorasında 1 tane makale yapamamış vasıfsız tezlerle doktor unvanı alanlar, yine bir senato kararı ile hoca olup etrafa çok başarılı hoca imajı çizebiliyorlar. Diğer taraftan ise küçük eksikliklerle hoca olamayanlar başarısız kişiler veya statü farklarına maruz kalıyorlar. Zaten yökün uygulaması normal değil ki Üniversitenin olsun. Yedi yıl okula uğramayıp başarısızlıktan atılan öğrencilere sınav hakkı vererek almadıkları derslerden diplomalarını almaları sağlanıyor. Düşünsenize böyle mezun bir inşaat mühendisi size ev yapacak ve siz de bu evin içinde oturacaksınız. Neyse ya nereyi tutsanız elinizde kalır. Padişahım çok yaşa!

  • Nihat ozdemir 17 Aralık 2023 01:12

    Halis demir üniversite zaten bor ise yaramıyor. Çiftlik gibi kullanıyorsunuz bir de yollarimizi mi keseceksin iz. Hem vergilerimizle gül gibi yaşayın hem de yolları kesin. Ne bilim ürettiğiniz var ne okuttugunuz öğrenciler bir işe yarıyor. Tamamen gereksiz masraf. Birde yollarimizi kesin öyle mu.

  • ali er 17 Aralık 2023 01:08

    o kadar doktora yüksek lisans yapılmasına gerek yok. lisans öğrenncisi yok doktora yaptıran bölümler var. binası yeri yurdu olmayan birimler doktora yaptırıyorlar. amaç burada nedir kaliteyi düşürmek üniversiteyi rezil etmektirr. bu ne oluyor devlete liyakatsiz akademisyen yetiştirme merkezi sadece.

  • Acaba 17 Aralık 2023 00:34

    Düş hekimliği fakültesi dekanı gidip Iğdır da özel bi klinikte implant yapıyor rektör bey bunu sorguladımı acaba dekan bey kendine ve özel misafirlerine kamelya yaptırdı hasta hasta yakınları alınmıyor rektör bey bunu sorguladımı acaba Iğdır dan iyi partilileri getirip fakülteye yerleştirdi rektör bey bunu sorguladımı acaba diş hekimliğinde yapılan yolsuzlukları sorguladımı acaba eşini başhekim yaptı bunu sorguladımı acaba acaba acaba acaba

  • Dadaşlar 16 Aralık 2023 21:58

    Atatürk Üniversitesi son 7 yılda üniversal nitelikteki yönetim anlayışını bırakarak Köy muhtarlığı yönetim anlayışıyla yönetilmiş, kalitesizdik, haksızlık, hukuksuzluk,liyakatsizlik, torpil tavan yapmış, bu noktada kanun ve yönetmeliklerin ihlali bile göze alınmıştır.

  • Nesrin Yıldız 16 Aralık 2023 14:24

    Bu karar çok sayıda hocayı derinden sarstı ve günün en önemli konusuydu.. eleştirirken hem sesleri hem sözleri yükseldi .... ancak hep kendi aralarında konuştular , ve gereğini kendi çaplarında yapmaya çalıştılar. Aşağı tükürsen bıyık yukarı tükürsen sakal misali, ne kendilerine ne de öğrencilerine kıyamadılar... çıkmaz kuyuda kalakaldılar önce.. kısacası şansa kaldı , çabalayacağız yine de . Mümkünse kolaylaştırırız değilse, yapacak bir şey yok !

  • Nesrin Yıldız 16 Aralık 2023 14:11

    Bizim zamanımızda doktora tezini gereği gibi, " literatür tarama, laboratuvar uygulamaları, makale yazma tekniği vb " bütün konularda kendisini geliştirip yoğun emek ürünü bir tez ortaya koymadıkça, bağımsız yayın yapmak istenmezdi. Yayın yapmayı mükemmel bir şekilde doktora tezi yazmayı başarmakla eş tutarlardı. Şimdilerde doktora tez çalışmasına hakim olmayanlar farklı disiplinlerde ilk yazar olarak yayın yapabiliyor, ilginç değil mi ? doktora tezini geri plana atıp farklı disiplinlerde bir yayına isim ekleterek yurt dışı yayınlarla puan alıyor ve ödülleniyor. Bence KAYBEDEN sadece ve sadece BİLİM oluyor

  • Nesrin Yıldız 16 Aralık 2023 13:22

    Akademide DOKTORA aşaması bilimsel yolculuğun temelini oluşturur, tıpkı binanın temeli veya bitkinin kökleri gibidir. Ne kadar güçlü ve sağlam olursa bilimsel yolculuk da o derece sağlam ve güvenilir olacaktır. Ne yazık ki yayın kaygısı doktora aşamasını geri plana atmış ve doktora çalışması hobi halini almış tik raporları yayın telaşı arasında yük olmaya başlamıştır. Genellemesek de çoğunluk, henüz doktorasının gereği olan bilimsel alt yapıyı tam oldunlaştırmadan çok farklı konularda yayınların bir parçası oluyor ve neticede çok konuda az şey bilirken asıl bilmesi gereken doktora tezini öylesine tamalıyor. Sonrasında Q yayınlar çeşitli desteklerle tamamlanıyor. Doktora tezinin ingilizce özetini yardım alarak yazanlar, ingilizce Q yayınlar üretir hale gelmekte. BİLİMSELLİK GERÇEKÇİ OLMAYI GEREKTİRİR EFENDİM

  • Bir Diş Hekimi 16 Aralık 2023 13:02

    Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavı 2023 1. Dönem sınavında yabancı uyruklu kontenjanının yarısını tek üniversite açmıştı, o da bu üniversiteydi. Yattığı yerden dusu kazanan yabancı uyrukluları alıp da yerli kontenjan azlığından kendi Türk hekimlerini üniversitesine almayan bu insanları asla unutmayacağız. O dönem hakkımıza girdiniz, Allah hepinizden soracak.

  • Nesrin Yıldız 16 Aralık 2023 12:13

    Öğrenci bütün özel işlerine zaman ayırır tez hobi olarak fırsat buldukça ele alınır. Muhakeme yok derinlemesine teze dahil olma yok ama tezi 1 aya bitirmemi isteyecek cesarete de sahip... ağzımızla kuş değil bıldırcın tutsak mümkün gözükmüyor, ben dert ediniyorum öğrenci verdiğim 10 tane düzeltmeyi 5 gündür yapıp göndermedi ki adım atalım 29 aralık kararına... hocalar ezilir sadece... ama düşe kalka bitirdiği tezden sonra dayılar Q yayınları halleder.

  • ali er 16 Aralık 2023 11:53

    yapılan şey hiçde bir üniversitenin hocalarına yakışmıyor. hadi rektör dedi o seneto kararını imzalayan profesötlere soruyorum siz de vicdan yokmu bile bile göz yummak nedir. istifa etmek bir erdemdir. bu yapılan şey ne müslümanlığa ne bilimsel etiğe sugar. ben çok üzüldüm birisi gelecek diye bu yola tevesüül etmek hiç hocalığa sıgar mı hiç yöneticiliğe sıgar mı evinize gidip rahat uyabilidinizöi sayın hocaların yapmayın 2 günlük dünya için meleğinizi onurunuzu vicadanınız kirletmeyin.

  • Aydın 16 Aralık 2023 11:22

    Üniversitelerlerde her zaman torpil var dı öyp li ler dışında gerçi onuda kaldırdılar sonradan son 35 senedir üniversiteye alınan araştırma görevlileri ve doktor öğretim üyelerinin %90 torpille alınmıştır. Hatta sütbeyaz döneminde dosyasına bakarak yüksek puanı var bizim alacağımız kişinin önüne geçer diye saat 4 mesai bitti diye dosyayı almayan sonra dan da kadronun sahibi var ugrasmayın onu alacağız diye 99.7 ALES puanı ile alınmayan arkadaşlarda vardı. Bilmem anlayabildinizmi.

  • halis demir 16 Aralık 2023 11:00

    üniversiteye bir girin kapılar bariyerler korna çalana selam veren açılıyor. boşu boşuna geçiş kart parası veriyoruz. kampüs zaten leş gibi pislik içinde. yollar delik çukur. 50 yaşımdayım üniversiteyi hiç böyle görmemiştim liyakatsizlik var demek ki. yayın şartı zaten kanuni değil yasal değil di. şimdiye kadar böyle bir uygulama dan dolayı öğrenciler mahkemeye gitse kazanırlar. zaten öyle bir toprak kaybettiler ki gören yunanla savaşa mı girdiniz de toprak kaybettiniz der. savaş mı var kardeşim üniversitenin yüz ölçümü 8 sene önce göreve başlamadan önce kaçtı şimdi kaç. sayın rektöre buradan soruyorum. sadece sorum bu. bu topraklar babanızın malı değil isteyene veremezsiniz. kanunla tüzüklede değiştirmeyle de veremezsiniz. topraklarınıza sahip çıkamıyorsanız yayın yapmışsınız olsa ne olur olmasa ne olur. eski rektörlerin ceddine rahmet 1 karış toprak vermediler ruhları şad olsun. toprak verenlerin Allah cezasını hem bu dünyada hemde ahirette versin. devletin malını koruyan 1 kuruşun hesabını yapan hocalar gitti şimdi toprak veren devleti düşünmeyen milleti düşünmeyen devletin toprağına göz koyan ihanet eden hocalara geldik. yazıklar olsun size. veyl olsun size. bu devletin milletin hakkı hukuğu yokmu ankarada savcılar yok mu. Aldığınız üniversiteyi bu şekilde mi devredeceksiniz emanete riayet bumu. üniversite emanetti bumu emanete sahip çıkmak. Gelmiş geçmiş tüm şehitlerin evliyaların ne hatunun abdurahmah gazinin habib babanın umudum babanın salih efendinin tüm alimlerin efe hazretlerinin hatırına kahret bunları ya rabbim. kahret bunarı ya rabbim kahret bunları ya rabbim. devletin toprağına sahip çıkmayanları kahreyle kahreyle kahreyle. devletin malına dikkat etmeyenleri kahreyle kahreyle kahreyle. haksız hukuksuzluk yapanları kahreyle kahreyle kahreyle.

  • Ömer 16 Aralık 2023 10:13

    Onur Bey haksızlık yapıyorsunuz.

  • Vatandaş 16 Aralık 2023 05:51

    Devlettin tüm kurumlarında bu tür gayri resmi uygulamalar devam ediyor. Ortada adalette yok. Hayatımız Torpil, torpil torpil Bakalım Allah sonumuzu hayir eylesin.

  • Ülke sevdalısı 16 Aralık 2023 00:03

    Gel Ağustos gel... Bizim seçtiklerimiz bize uygun insanları yönetici yapmadıklarından bu olumsuzlukları yaşamaktan bıktık.

  • Dds 15 Aralık 2023 20:04

    Sizi yakından takip ediyorum ve yazılarınızı gerçekten beğenerek okuyorum. Yalnız son altı ayda kanun gereği arama yapamaz demişsiniz burda bi bilgi eksikliği mevcut. Yökün önceden böyle bir kararı vardı ancak rektörlerin seçimle değil atamayla göreve gelmeleri uygulamasının başlamasıyla bu karar kaldırıldı

  • Adem 15 Aralık 2023 18:57

    Üniversite yönetiminin bu konuda iyi niyetli olduğuna eminim tezinin son aşmasına gelip sırf makale yüzünden zaman kaybı yaşayan öğrenciler için güzel bir jest olmuş keşke tüm öğrenciler için makale şartı tamamen kaldırılsa daha güzel olur.