Erzurum Haber Girişi : 23 Mart 2012 20:30

Üniversite öğrencilerinden siyah bantlı yürüyüş

Üniversite öğrencilerinden siyah bantlı yürüyüş
Erzurum Atatürk Üniversitesi İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi öğrencileri, kampüste engellilerin seslerini duyurabilmek için gözlerine siyah bantlar bağlayarak yürüyüş yaptı.
Erzurum Ajans-Erzurum Atatürk Üniversitesi İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi öğrencileri, kampüste engellilerin seslerini duyurabilmek için gözlerine siyah bantlar bağlayarak yürüyüş yaptı.
İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi öğrencilerinin kurmuş olduğu Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Kulübü'nün organize ettiği yürüyüşte, öğrenciler gözlerine bantlar bağladı. İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi önünden başlayan yürüyüş, üniversite kampüsünün içinde bulunan Bilim Anıtı'nın önünde son buldu. Burada basın açıklaması yapan Kulüp Başkanı Mehmet Ali Düzenli, amaçlarının gençler olarak engelli vatandaşların seslerini duyurmak olduğunu söyledi. Düzenli, ''Türkiye'de yapılan
istatistiklere göre yaklaşık 1 milyon vatandaşımız engellidir. Bunların da yaklaşık 100 bini görme engellidir'' dedi.
Erzurum Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği Erzurum Şubesi Başkanı Abdurrahim Koçoğlu ise, öğrencilere duyarlı davranışlarından ötürü teşekkür etti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.