Erzurum Haber Girişi : 01 Şubat 2013 17:56

Üniversite öğrencisine 15 yıl hapis istemi

Üniversite öğrencisine 15 yıl hapis istemi
PKK-KCK davasında tutuklu yargılanan üniversiteli öğrenci: "Sayın Öcalan" ifadesini Başbakan ve Siyasi Parti Liderleri de kullanıyor"
Erzurumajans-Cem Bakırcı'nın haberi-Ardahan Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Yüksek Okulu üçüncü sınıf öğrencisi Ümit Evliyaoğlu (24), Geçtiğimiz 11 Kasım 2012 günü cezaevlerindeki tutuklu PKK'lıların açlık grevleri ile ilgili yapılan basın açıklamasında KCK operasyonları kapsamında tutuklu yargılandığı Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 10?15 yıl arasında hapis cezası istemi ile dava açıldı. Üniversiteli öğrenci Evliyaoğlu, duruşma da yaptığı Türkçe savunmada,"'Sayın Abdullah Öcalan' cümlesini Başbakan ve Siyasi Parti Liderleri de kullanıyor. Bu cümleyi suç kasti ile söylemedim" dedi.

"SAYIN ÖCALAN' İFADESİNİ BAŞBAKAN İLE SİYASİ PARTİ LİDERLERİ DE KULLANIYOR' İFADESİ ZAPTA GEÇTİ.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde KCK kapsamında  'Silahlı Terör Örgütüne Üyesi Olmak, Görevi Yaptırmamak için direnme, Silahlı Terör Örgütünün Propagandasını yapmak, İzinsiz gösteri ve yürüyüşlere katılmak' suçlarından hakkında  15 yıla kadar hapis istemi ile tutuklu yargılanan Ümit Evliyoğlu, "İnsanlar ölüme gidiyordu, Biz de Üniversite'de bulunan sol görüşlü öğrenciler olarak bir basın açıklaması yapmaya karar verdik. Polisin aşırı güç kullanmasına kızgın olduğum için tek bir taş attım bu taş kimseye isabet etmedi. Gösterisi sırasında 'Biji Serok Apo' dediğim doğrudur. Bunun kelime anlamı 'Yaşasın Başkan Apo' demektir. Günümüzde Başbakan ve Siyası Parti Liderleri de 'Sayın Abdullah Öcalan' diyerek yaptıkları konuşmalar barış sürecine ilişkin konuşmadır. Benim de suç kasti ile yaptığım bir konuşma değildir. Basın açıklaması suç teşkil eden bir eylem değildir." Dedi. Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, sanık Ümit Evliyaoğlu'nun "Günümüzde Başbakan ve Siyası Parti Liderleri de 'Sayın Abdullah Öcalan' ifadesini kullanıyor' şeklindeki sözlerini duruşma zaptına geçirdi.

MÜVEKKİL AVUKATI,"BEN'DE 4 AY TUTUKLU KALDIM" İTİRAFI?

Duruşmada tutuklu Ümit Evliyoğlu'nun İstanbul Barosu Avukatlarından Yaşar kaya ise, kendisinin de İstanbul'da KCK operasyonunda gözaltına alınan 35 avukattan biri olduğunu ve 4 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldığını ifade etti. Avukat Kaya,"Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Ardahan'da yapılan bu gibi basın açıklamalarında tutuklamalar olmuştur. Müvekkilimin örgütle bir bağlantısı yoktur. Göle İlçesinde de aynı şekilde basın açıklamasına bizzat ben de katıldım. Burada böyle gözaltı olayı olmadı. Barış sürecinde siyasi parti liderleri ve birçok kişi 'Sayın Öcalan' ifadesini kullanmaktadır. Abdullah Öcalan ile İmralı'da görüşmeler yapılmaktadır. Tahliyesini talep ediyorum" dedi.

"BEN DE AYNI DAVADAN YARGILANDIM, BERAAT ETTİM' FERYADI?

Duruşma salonunda Ümit Evliyoğlu'nun sınıf arkadaşı olan M.E.'nin ayağı kalkarak,"Bir şey söylemek istiyorum. Sayın Başkanım bende yargılandım, beraat ettim' şeklinde sözlü ifadesinin ardından duruşma salonundaki görevli adliye polisleri tarafından etkisiz hale getirilerek dışarı çıkarıldı.

TAHLİYE İSTEMİ REDDEDİLDİ?

C
umhuriyet Savcısının tutuksuz yargılanmak üzere verdiği mütalaa istemine mahkeme heyeti, tutuklu sanık Ümit Evliyoğlu'nun 'PKK-KCK' terör örgütünün çağrısı niteliğinde izinsiz gösteri ve yürüyüşlere katılarak terör örgütü PKK üyesi olmak suçundan TCK 314-2 maddesi kapsamında tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.