Usta be, şimdi yandı o film...

Meslek yaşamım boyunca, yaptığı haber, röportaj ve çektiği her fotoğrafından zevk aldığım Ustalarımızdan Savaş Ay'ı da kaybettik.

Savaş Ağabey'i ile ilk kez  1983 yılında Hürriyet Haber Ajansı'nda çalışırken tanışmıştık.


O'nun en yakın dostu Namık Koçak, Coşkun Ağabey (Aral) ve ben, Sarıkamış'ta yapılan askeri kış tatbikatını takip ediyorduk.


Günün yorgunluğunu attığımız gece sohbetlerinde 'gazetecilikte en güzel iş; atlatma haber, atlatma fotoğraftır... Bunu bilir bunu derim..." diye bizi uyarırdı.


O, çok başarılı ve aşık olduğu mesleğini büyük heyecanla yapar ama hiç bir mesleki kıskançlık bilmeden, tecrübelerini de hepimizle paylaşırdı.


Hürriyet'den emekli olup, Sabah'ta işe başladığımda da beni ilk kutlayan yine Savaş Ağabey'di..


Ve son olarak Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreou'nun7 Ocak 2011 günü; 2011 Dünya Ünivresitelerarası Kış Oyunları kapsamında yapılan tesislerin açılış töreninde katılmak için geldiği Erzurum'da karşılaşmıştık.

O gün;  ustaların ustası , her ortamda 'ben muhabirim' diyerek övünen taşradaki tüm muhabirlerin 'Savaş Abisi' ile Palandöken'i geziyorduk.


Şoföründen izin alarak, Başbakanlık otobüsünün direksiyonuna geçmişti.

"Çek bakalım Bakırcı, otobüs direksiyonunda da bir kare fotoğrafımız olsun" deyince hemen deklanşöre basmaya başlamıştım.

Ben,  Savaş Ağabey'in o anlarını dondururken, o yine esprisini patlatmıştı:

'Bakırcı, aman ha filmler yanmasın...!'

Ah Ağabey, ah...  O filim şimdi yandı biliyor musun?

Bu ansız gidişinle yıkıldık...


***


Savaş Ağabey,  gırtlak kanseri tedavisi görüyordu.

Her karşılaşmamızda, telefon görüşmemizde  "Bakırcı tedavi oluyorum, daha iyim... " derken bile elinden sigarasını düşürmüyordu...

Herkes gibi, benim uyarılarıma da aldırış etiği yoktu.

 "Hastasın abi içme, sevdiklerin hatırına burak şu mereti... '' dediğim de;

- "Aldırma be Bakırcı, acı patlıcanı kırağı çalmaz..."diye gülümseyerek Nâzım'dan  bir dize ile veap vermişti.

Ne demiş şair:

'Gönül yine o gönül, kafa yine o kafa!'

Mekanın cennet olsun, Savaş Abi... Bizim mahallenin en delikanli adamıydın Allah, kabrinde ışığını eksik etmesin... 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • mevlüt aydıncan 01 Ocak 1970 02:00

    cem bakırcı kardeşim, savaş ay gerçekten büyük kayıptı, `Cem BAKIRCI` gibi kamunun sesi, halkın sesi olmuştu. kaleminize sağlık....allah rahmet eyliye

  • husamettin akçay 01 Ocak 1970 02:00

    Allah rahmet eylesin, SAVAŞ AY MÖKKEM GAZETECİYDİ...ey Erzurum basını onun için bir birizi karalamayın... ölüm kaçınılmaz...erzurum`un GURURU CEM BAKIRCI ağabeyi eline sağlık....

  • köksal kaçmaz 01 Ocak 1970 02:00

    Sevgili Cem Bakırcı, duygulandım. Basının bir emekçisi sensin, bu şehrin yıllardır çilesini çekiyorsun, Aziziye Tabyalarında nasıl koşuyyorsun ki kimseyi gözün görmüyor. Erzurum için yüreğin atıyor. Seni seviyoruz. güzel insan..slmlar