Vakıflar Bölge Müdürü'nün ismi imzada!..

Erzurum’da olup biteni izlemek; doğru ile yanlışı ayırt ederek; Erzurumluları bilgilendirmek için ince eleyip sık dokuyorum.

Epeydir şu Vakıflar Bölge Müdürü kim olacak konusunu inceliyordum. Bir ara AKP’nin belediye başkan aday adaylarından bir inşaat mühendisinin ismi konuşuldu. Hatta gitti geldi oldu. Ben doğrulatmış gibiydim ki, bu sefer Erzurum dışından bir isim konuşulmaya başlandı. Ankara’da ki kuşlarım haftasına kalmadan onu da yalanladılar. Bu isimleri bulundukları yerlerde görevlerine devam eden başarılı insanlar olarak tanıyorum ve bende kalacaklar.

Peki ne oldu şimdi? Söyleyelim o zaman. Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne atama yapıldı ve şu günlerde atama kararnamesi imza için Cumhurbaşkanı’na gönderilmiş.

Atatürk Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yapan bu isim, AKP tarafından bilinmeyen birisi. Hatta milletvekilleri bile “bu kim?” diye Erzurum’da ki tanıdıklarına arayıp sormuşlar. Erzurum’da da kimse tanımıyor. Sadece , daha önce Erzurum'da il müdürlüğü ve belediye meclis üyeliği yapmış olan bir eski bürokrat ile akrabalığı var.

Adı ne mi? Boş verin adını, onu da siz bulun. Bu konunun heveslileri var. “Ben yazdım!” diyebilsinler diye ismi yazmayı da onlara bırakıyorum. Hem verdiğim özelliklere bakarsanız ismi bulursunuz. Tabi konuyla ilgiliyseniz…

 

DT’DE NELER OLUYOR?

 

Hiç aklımızın köşesinden bile geçmeyen yerlerden acayip bilgiler geliyor. Tabi bunları araştırmadan yazmak, aslını astarını öğrenmeden buraya taşımak mümkün değil. İşte bunlardan birisi de Devlet Tiyatroları ile ilgiliydi. Orada çalışan bir personelin gişe gelirlerini iç ettiğini öğrendiğimde tuhafıma gitti. Araştırdım ki böyle bir sıkıntı var ortada. İsmi ben de saklı çalışan yaptığını izah edemiyor ve ortada kayıp birkaç bin lira var.

Kendi aranızda bunu çözmeye çalışmak yerine konuyu adalete teslim edin diyorum. Yoksa gittikçe büyüyecek bir konu bu. Benden söylemesi, bak isimleri bile vermiyorum. O zaman herkes çarşaf çarşaf bilecek bunları. Hadi bir an önce çözün bu sorunu bizde çözüldü diye yazalım.



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.