Erzurum Haber Girişi : 09 Temmuz 2015 17:12

Vakkasoğlu, 'Ramazan Medeniyeti'ni anlattı

Vakkasoğlu, 'Ramazan Medeniyeti'ni anlattı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin Havuzbaşı Kent Meydanı'nda düzenlediği 'Ramazan Geceleri'nde Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu, Erzurumlularla buluştu.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin Havuzbaşı Kent Meydanı'nda düzenlediği 'Ramazan Geceleri'nde Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu, Erzurumlularla buluştu.

Ramazan akşamları gösterisinin ardından izleyicilere hitap eden Vakkasoğlu, Erzurumluların gönüllerindeki nurun mübarek Ramazan ayında insanların yüzlerine vurduğunu söyledi.

'Ramazan Medeniyeti' teması üzerine vatandaşlarla sohbet eden Vakkasoğlu, "Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (S.A.V) buyuruyor ki; 'Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden azat oluş' işte girdik içine. Bunu da hocalarımız öteki dünya için anlatıyorlar. Doğru ama eksik, bu dünyada, şimdi, hemen Ramazan'ın rahmeti o güzel gönüllerinize geldi mi? Geldiyse ne güzel. Ramazan medeniyetinden nasiplendiysek eşimize, çocuklarımıza, ailemize, yakınlarımıza gönlümüzü daha çok açacağız. Kul hakkına girmeyeceğiz. Bütün ibadetlerin sonucu güzel ahlaktır" diye konuştu.

Konuşmasında izleyicilere hitap eden Vakkasoğlu, şöyle devam etti: "Anne ve babalarınızın kıymetini bilin. Bir babanın evladına duası, Peygamberin ümmetine duası kadar kıymetlidir. Ramazan medeniyetinde evlatlarımıza sevgiyi öğreteceğiz. Allah bizi sevgiyle yarattı. Sevgiyi verelim, paylaşalım ki çoğalsın. Sevginin cimrisi olmayalım. Bu sevgi evde başlar. Ramazan ayı da bunu paylaşmamıza vesile olsun. Gönlün sevdası, gıdası şefkattir. Ramazan ayında küskün olduğunuz kim varsa dostluk elini uzatacaksınız. Dostluğunuzu uzatacaksınız." "Ramazan ayı yakınlarımız dışında da bütün insanları düşündüren, hepsini dert ettiren bir gönül verir bize" diyen Vakkasoğlu, "Hz. Muhammed 'Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim' diyor. İbadetlerin sonunda varacağımız yer, duracağımız nokta güzel ahlaktır. Güzel ahlak varsa iyi insansın, iyi insansan iyi Müslümansın zaten. Ama o güzel ahlak yoksa o kıldığın namazı gözden geçir. Tuttuğun oruca dikkat et, hakiki hale getir" şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.