Erzurum Haber Girişi : 09 Mayıs 2018 15:00

Vali Azizoğlu: Sandıklar birleşebilir

Vali Azizoğlu: Sandıklar birleşebilir
24 Haziran seçimleri öncesinde Erzurum’da, Vali Seyfettin Azizoğlu başkanlığında, seçim güvenliği toplantısı yapıldı. Kaymakamlara uyarılarda bulunan Azizoğlu, sandık güvenliği için özel talimat verdi. Bazı sandıkların birleştirilebileceği sinyalini veren
Erzurumajans-24 Haziran seçimleri öncesinde Erzurum’da, Vali Seyfettin Azizoğlu başkanlığında, seçim güvenliği toplantısı yapıldı. Kaymakamlara uyarılarda bulunan Azizoğlu, sandık güvenliği için özel talimat verdi. Bazı sandıkların birleştirilebileceği sinyalini veren Azizoğlu, “Uygun görülmesi halinde bazı sandıkların birleştirilmesi ve belirli yerlere toplanması yönünde çalışmalar var” dedi.


24 Haziran’da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine sayılı günler kala, Erzurum’da geniş katılımlı seçim güvenliği toplantısı yapıldı. Tarihi Kongre Binasında yapılan seçim güvenliği toplantısına Vali Seyfettin Azizoğlu, Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, ilçe kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bekir Uzun, daire müdürleri ve güvenlik birimleri yetkilileri katıldı.

Gözünüzü kırpmayın

Toplantıda kaymakam ve güvenlik birimlerine yönelik uyarılarda bulunan Vali Azizoğlu, sandıklardaki güvenliğin artırılması yönünde özel talimatta bulundu. Vali Azizoğlu, vatandaşların sandıklarda herhangi bir yönlendirmeyle karşılaşmadan güvenli bir şekilde oy kullanabilmesi için gereken bütün tedbirlerin alınmasını istedi. Olası provokasyonlara yönelik de “Gözünüzü dahi kırpmayın” talimatı veren Azizoğlu, toplantıda kaymakamlardan da brifing aldı.

Sandıklar birleştirilebilir

Toplantı sonrasında seçim güvenliğine ilişkin açıklamalarda bulunan Seyfettin Azizoğlu, uygun görülmesi halinde bazı bölgelerde sandıkların birleştirilebileceği sinyalini verdi.

Azizoğlu, “Seçimlerin güvenli bir ortamda, huzurlu bir ortamda, vatandaşlarımızın özgür iradesini tam olarak sandığa yansıtmasını sağlayacak şekilde yapılabilmesi için tüm tedbirleri aldık. Seçim güvenliği ile ilgili tüm konuları görüşerek karara bağladık. Seçim güvenliği açısından uygun görülmesi halinde bazı sandıkların birleştirilmesi ve belirli yerlere toplanması yönünde hükümler de var. Bunlarla ilgili de gerekli çalışmalarımızı yaptık. Bunları il ve ilçe seçim kurulları da yapıyorlar. Seçim güvenliği açısından risk oluşturabilecek sandık bölgelerinin de bir araya getirilmesi ile ilgili çalışma da yapıyoruz. Önümüzdeki toplantıda da bunu karara bağlamış olacağız” diye konuştu.

Vali’den güvence

Seçim süresince hiçbir aksaklığa mahal verilmeyeceğinin altını çizen Azizoğlu, “En son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de bölgemizde terör örgütünün herhangi bir baskısına hiç kimse şahit olmadı, artık böyle bir problemimiz yok. Bu seçimler de bunun olmayacağını taahhüt ediyoruz. Vatandaşımız sandığa gittiği an vicdanının sesini duyarak oyunu kullanacaktır. Hiç kimse vatandaşımız oy kullanırken onu tehdit edecek onu korkutacak onu yıldıracak ve ona herhangi bir şekilde farklı isteklere uygun oy kullanması yönünde baskı yapamayacaktır. Bu konuda tüm arkadaşlarımız da uyarıldı onlar da bu konuda tedbirlerini alıyor. İnanıyorum ki bu seçimlerde Erzurum çok huzurlu ve güvenli bir seçim süreci geçirecektir” dedi.

Doğa ALCA/Pusula
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.