Bölge Haber Girişi : 21 Kasım 2009 00:08

Vali Öztürk'e eğitim brifingi!..

Vali Öztürk'e eğitim brifingi!..
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk İl Mlli Eğitim Müdürlüğü'nden brifing aldı. Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda İl Müdürü Fevzi Budak ve Şube Müdürleri ile biraraya gelen Vali Öztürk, eğitimin en fazla ilgi gösterdiği alan olduğunu söyledi.

Erzurum Ajans-Vali Sebahattin Öztürk İl Mlli Eğitim Müdürlüğünden brifing aldı. Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda İl Müdürü Fevzi Budak ve Şube Müdürlerinden brifing alan Vali Öztürk, eğitimin en fazla ilgi gösterdiği alan olduğunu söyledi.

           

Vali Öztürk'e bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, Erzurum’daki eğitim öğretimin geldiği son durum, eğitim camiasının sorunları, yapılan çalışmalar ve Erzurum’daki başarı durumlarını ayrıntılarıyla anlattı.

 

Erzurum’da 1489 okulda toplam 181bin 665 öğrencinin eğitim gördüğünü söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Budak, okuma yazma oranının yüzde 94, okul öncesi okullaşma oranının ise yüzde 32 olduğunu söyledi. Erzurum’da, Şenkaya, Olur, Oltu, İspir ve Pazaryolu ilçelerinde okuma yazma oranının yüzde 100 olduğunu da kaydeden Budak, okuma oranının düşük olduğu ilçeleri de Karayazı, Karaçoban, Çat ve Tekman olarak açıkladı.

 

Derslik başına düşen öğrenci sayısının ilköğretimde 28, ilköğretimde 27 ve ortaöğretimde 25 olduğunu ifade eden Budak, İl genelindeki 51 pansiyonlu okulda toplam 15 bin 526 Yeni yapılan okulların hizmete girmesiyle taşımalı eğitim gören öğrenci sayısında ciddi düşüşler olduğuna da dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürü Budak, Erzurum’un iklimsel olumsuzluklarından dolayı taşımalı eğitime çok müsait olmadığını belirtti.

 

- “TÜRKİYE OKUYOR’LA OKUMA ORANI YÜKSELDİ”

 

“Türkiye Okuyor” kampanyası çerçevesinde son üç yılda okuma oranının yüzde 2,1’den yüzde 5,1’e yükseldiğine dikkat çeken Budak bu kampanya çerçevesinde Erzurum’da okunan kitap sayısının 303 bin 682 olduğunu vurguladı.

2009 yılı inşaat sezonunda toplam olarak 340 dersliğin bitirilerek hizmete girdiğini söyleyen Budak, yeni yapılan derslik ve onarımlarla birlikte toplam 55 milyonluk bir yatırım yapıldığını söyledi.

 

Geçtiğimiz yıl “Erzurum’da Başarıyı Arttırma Projesi (EBAP)’ın hayata geçirildiğini de aktaran İl Müdürü Budak, 2009 yılında bir önceki yıla göre, Eşit Ağırlıkta 64. sıradan 51. sıraya, Sözelde 63. sıradan 49. sıraya, Sayısalda ise 61. sıradan 54. sıraya gelindiğini, sınava katılan 15 bin 578 öğrencinin yüzde 92.34 ‘ünün başarılı olduğunu, Türkiye geneli ilk yüzde 5 öğrencinin, ilk binde ise 18 öğrencinin yer aldığını söyledi.

4 yıllık fakültelere yerleştirmede bir önceki yılda yüzde 13.3 olan yerleştirme sonucunun 2009 yılında yüzde 19.8 olduğunu da ifade eden Budak, Erzurum’un 2009 ÖSS sınavı sonucunda lisans düzeyinde öğrenci yerleştirmedeki artış oranı ile Türkiye’de 2. sırada yer aldığını kaydetti.

 

DARGELİRLİ ÖĞRENCİLERE DEVLET YARDIMI

 

BESYO kurslarına da değinen İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak: “Erzurum ilinde denetim dışı yasal olmayan biçimde Beden Eğitimi Bölümleri’ne ücret karşılığı kursların açıldığı duyumları alınmıştı. Özellikle dar gelirli ve yetenekli öğrencileri ve gençleri bu bölümlere hazırlamak amacı ile Erzurum Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve ilgili kaymakamlıklarca işbirliği ile ücretsiz  “Beden Eğitimi ve Spor Bölümleri Özel Yetenek Sınavlarına Hazırlık Kursu”  açılmıştır. Bu kurslara ilçelerden gelen, ancak imkanı bulunmayan öğrencilerin eğitim ve barınma imkanı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yemek ihtiyaçları ise Sosyal  Yardımlaşma ve Dayanışma  vakıflarınca karşılanmıştır. Düzenlenen kurs sonucunda Erzurum ili dışındaki Kars, Ağrı, Erzincan ve Eskişehir illerindeki sınavlara girmek üzere öğrencilerin yol giderleri ve yemek ücretleri Erzurum Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanmıştır. Açılan kurslar sonucu 74 öğrencimiz Beden Eğitim ve Spor Okullarına yerleşmiştir.

 

Erzurum Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Dershaneler Birliğinin ortaklaşa yürüttü Erzurum’da Başarıyı Artırma Projesi kapsamında 2009-2010 Eğitim Öğretim Yılı  YGS-LYS ve SBS  Sınavlarındaki  İl başarısını  artırmaya yönelik olarak,  dar gelirli bin 400 öğrenci  YGS-LYS ve SBS kursları için dershaneler,   400 öğrenci ise Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğünün açmış olduğu dershanede istihdam edilecektir” dedi.

AB Projelerine de değinen Budak: “2009 yılında İlimiz AR-GE birimi projeler koordinasyon ekibinin bilgilendirme ve rehberlik çalışmaları sonucunda toplam 101 proje sunulmuştur” diye konuştu.

           

- “BU ÇABALAR MUTLULUK VERİCİ”

 

Brifingin ardından Milli Eğitim Müdürlüğü çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Öztürk çalışmaları memuniyetle takip ettiğini, gelinen noktanın mutluluk verici olduğunu ve yapılacak çalışmalarla daha da iyi olunacağını söyledi. Eğitim camiasında görev yapan idarecilerin, öğretmenlerin ve memurların aşkla işlerine sarılmasını isteyen Vali Öztürk, günümüzde artık her insanın kendi ayakları üzerinde durabilmesinin şart olduğunu, bunun da eğitimden geçtiğini söyledi.

Başarının zekayla ilgisi olmadığının altını çizen Vali Sebahattin Öztürk özveri ve sistematik çalışmanın başarıyı getirdiğini dile getirdi.

EBAP projesinde iyi bir performans yakalandığını da kaydeden Vali Öztürk ilçelerdeki Mehmetçik dershanelerinin de güzel bir uygulama olduğunu ve kaymakamların bu tür projelere destek vermesi gerektiğini savundu.

 

“İŞİMİZE AŞK İLE SARILMALIYIZ”

 

Eğitimde her şeyin vakti zamanında yapılmasının çok önemli olduğunu söyleyen Vali Öztürk; “5 yaşında verilecek eğitim 7 yaşında verilirse o eğitim olmaz. Her şey zamanında yapılmalı. Erzurum’da unda vardır, şeker de. Bütün mesele helva yapmaktır. Erzurum turizm hedefi olan bir şehirdir. Bu hedefe sağlıklı varabilmemiz için eğitime büyük önem vermeliyiz. İşimize aşk ile sarılmalıyız” dedi.


Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'ün İl Milli Eğitim Müdürlüğü ziyaretinde Vali Yardımcısı Mehmet Gök, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Teftiş Kurulu Başkan ve Yardımcıları da hazır bulundular.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.