Bölge Haber Girişi : 08 Kasım 2009 05:02

Vali Öztürk'ten Mahallebaşı açılımı!..

Vali Öztürk'ten Mahallebaşı açılımı!..
Vali Öztürk, Yakutiye Kaymakamlığı'nın, kapatılan Kazım Karabekir Belediyesi'ne ait binada hizmet vereceğini açıkladı. Diğer kurumlar da sırada...
Erzurnum Ajans-Hükümetin tartışmalara neden olan 'demokratik açılımı'na Vail Sebahattin Öztürk de Kürt kökenli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Mahallebaşı semtine devlet kurumlarının götürülmesi kararı alarak katkıda bulundu. Vali Öztürk, Mahallebaşı'nda yaşayan insanlara devletin değer verdiğini göstermek adına, bazı kurumların o bölgede açılacağını duyurdu. Öztürk, ilk olarak Yakutiye Kaymakamlığı'nın kapatılan Kazım Karabekir Belediyesi'ne ait binada hizmet vermeye başlayacağını açıkladı. Binanın, kaymakamlığa tahsis edilmesiyle ilgili çalışmaların da tamamlandığı öğrenildi.

KAYMAKAMLIK BAŞLANGIÇ

Mahallebaşı semtinde devlet kurumlarının mutlak suretle bulunması gerektiğini ifade eden Vali Öztürk, "Göreve başladığım günden itibaren yaptığım izlenimler sonucunda Mahallebaşı'na devletin bazı kurumlarının konuşlanması gerektiği kanaatine vardım. Bu doğrultuda da ilk adımı Yakutiye Kaymakamlığı'nı o bölgeye taşıma kararı aldım. Yerel seçimlerle birlikte faaliyetine son verilen Kazım Karabekir Belediyesi'nin hizmet binasının Yakutiye Kaymakamlığı'na tahsisi yapıldı. Kaymakamlık ile birlikte bazı kurumlarımızı da Mahallebaşı'na götüreceğiz" dedi. (Orkun ÇİZMELİ / Palandöken)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.