Erzurum Haber Girişi : 15 Mayıs 2015 19:00

Valiler tarih turunda...

Valiler tarih turunda...
Vali Dr. Ahmet Altıparmak, KUDAKA toplantısı için Erzurum'a gelen, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ve Bayburt Valisi Yusuf Odabaş'a Uzun Ahmet Tabyalarını gezdirdi.
Erzurumajans-Vali Dr. Ahmet Altıparmak, KUDAKA toplantısı için Erzurum'a gelen, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ve Bayburt Valisi Yusuf Odabaş'a Uzun Ahmet Tabyalarını gezdirdi.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 65. Yönetim Kurulu Toplantısı sonrasında Vali Dr. Ahmet Altıparmak toplantıya katılan Erzincan Valisi Süleyman Kahraman , Bayburt Valisi Yusuf Odabaş'ına bölgede özellikle Ruslara karşı şehrin savunulmasında büyük rol oynayan Uzun Ahmet Tabyalarını gezdirdi.GHSİM Dağcılık ve Doğa Sporları Antrenörü Çetin Bayramın rehberlik ettiği geziye, Valilerimizin yanı sıra,Erzincan ile Bayburt Belediye ve Ticaret Odaları Başkanları ile il genel meclisi üyeleri de katıldı.

Tarihte 93 harbi olarak bilinen Osmanlı-Rus savaşı öncesinde topçu mevzisi olarak kullanılan ve kritik bir noktada yer aldığı için 93 harbi sonunda Şahap Paşa komutasındaki heyet tarafından alınan karar doğrultusunda yapılan Uzun Ahmet Tabyasını gezen konuklar tabyalara hayran kaldıklarını dile getirdiler.

Şehrin savunmasında önemli yer tutan bu ve benzeri tabyaların düzenlenmesi için çalışmalar yapıldığını belirten Vali Dr. Ahmet Altıparmak'ta, Erzincan ve Bayburt'lu öğrencilerinde Erzurum'a gelerek bu tabyaları görmeleri gerektiğini söyledi. Vali Altıparmak, "Buralarda göğüs göğse çarpışmalar yaşandı. Erzurum'a ilk geldiğim günde söyledim. Burası 2'nci Çanakkale'dir. Böyle onlarca tabyalarımız var. Türkiye'nin dört bir tarafından vatandaşlarımızın gelip buraları görmelerini arzu ediyorum" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.