Erzurum Haber Girişi : 25 Eylül 2018 14:00

Yabancı tabelalara karşı farkındalık oluşturuyorlar

Yabancı tabelalara karşı farkındalık oluşturuyorlar
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şubesi, Türkçe tabela ve marka üzerinde hizmet veren işletmelerden biri olan ‘DAYI’ya teşekkür etti.
Erzurumajans-Türkiye’de 1932 yılından bu yana her yıl 26 Eylül’de kutlanan ‘Dil Bayramı’ etkinlikleri çerçevesinde Türkçe’nin önemine ve zenginliğine dikkat çekmek için farkındalık çalışması başlatıldı. Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şubesi, yabancı tabelalar noktasında halkı bilinçlendirmek adına Erzurum’da marka üreten ve Türkçe tabelayla hizmet veren tüm sektörlerdeki firmalara teşekkür belgesi verdi. Derneğin son durağı ise bir Erzurum markası olan ‘DAYI’ oldu. Türkiye genelinde bir çok şubeye sahip olan ‘DAYI’ markasının mimarı Mehmet Zeki Arıcıoğlu’nu ziyaret eden Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şubesi Başkanı Murat Ertaş ve Yönetim Kurulu üyeleri, Türkçe bir isim kullanması ve markalaşmasına katkılarından dolayı Arıcıoğlu’na teşekkür plaketi verdi. 

DİLİMİZ YABANCILAŞMASIN!

Türkiye’de ki iş yerlerinin Türkçe isim kullanmasına dikkat çekmek istediklerini söyleyen Murat Ertaş, “Ülkemizde 1932 yılında ilk Türk Dili Kurultayı düzenlenmesinin ardından her yıl 26 Eylül Dil Bayramı olarak kutlanıyor. Biz de bu önemli günde özellikle tabelalardaki yabancılaşmaya dikkat çekmek istedik. Çünkü son yıllarda yabancı veya Türkçe ile İngilizce karışımlar yaparak işletmelerine isim koyanlara anlam veremiyoruz. Dilimizin yabancılalaşmaması için bir gayret içindeyiz. Bu noktada ‘DAYI’ markası da bizim için çok önemli bir örnek. Türk milletinin çok önemli bir kültür ve irfan bayrağı olan hafızası ve kimliğiyle büyük öneme sahip Türkçemizi kullandığı için Mehmet Zeki Arıcıoğlu’na teşekkür ediyoruz” dedi. Arıcıoğlu da farkındalık çalışmasından dolayı dernek yetkililerine teşekkür etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.